Annons

Annons

Henrik Larsson utslagen i semifinalen på 100 meter

Henrik Larsson 880 8138 Henrik Larsson slutade sexa i sin semifinal på 100 meter.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Under lördagen blev Henrik Larsson historisk som första svenska mannen sedan 1936 att ta sig till semifinal på 100 meter i ett globalt mästerskap. I det tredje och sista semifinalheatet slutade det med en sjätteplats för Henrik på tiden 10.20 och inget avancemang till finalen.

I VM-semifinalen på 100 meter i Budapest ställdes Henrik Larsson mot bland annat den regerande världsmästaren Fred Kerley från USA. För att ta sig till final krävdes det att man var bland de två främsta i mål eller sprang på någon av de två snabbaste tiderna.

Henrik sprang på bana nio och fick en bra start och första halva av loppet. Han föll tillbaka något på slutet men lyckades hålla två löpare bakom sig och komma i mål som sexa. Tiden 10.20 för Henrik var fyra hundradelar långsammare än vad han hade i försöksheatet. Henrik slutade 21:a totalt när man räknade samman de tre semifinalerna.

Det mest anmärkningsvärda i Henriks semifinal var att Fred Kerley inte lyckades ta sig vidare till finalen. För att gå vidare på tid krävdes 10.01. 

– Det känns helt okej, jag fick en bra start men sen kände jag att energin tog slut. Jag slog ändå några meriterade löpare och visar att jag håller en hög nivå. Det är snart en Finnkampen på Stockholms Stadion där det förhoppningsvis kan blåsa lite bättre så jag får se om jag kan göra något där i stället, säger Henrik Larsson.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER