Annons

Annons

Hermansson försvarade titeln: "Verkligen uppåtgående formkurva nu"

Hanna Hermansson (5) Hanna Hermansson.

Hanna Hermansson försvarade sin SM-titel på 1500 meter och sprang i mål på fina 4:10.80. "Det är verkligen en uppåtgående formkurva nu, jag är precis där jag vill vara", säger Hanna.

På damernas 1500 meter var det uppenbart att några hade snackat ihop sig före loppet, med syftet att nå vassa tider.

- Ja, det stämmer. Vi pratade lite fram och tillbaka, och det är viktiga rankingpoäng och ett EM som går tidigt nästa år, så vi skulle ta ett varv var och köra på mot slutet, säger Hanna Hermansson.

På första varvet var det Wilma Nielsen, Örgryte IS, som anförde. Under andra varvet höll Yolanda Ngrambe, Turebergs FK, i farthållningen och på det tredje låg Yolandas klubbkompis Hanna Hermansson längst fram.

Under de återstående trehundra meterna var Hanna den starkaste och i mål klockades hon för 4:10.80. Strax bakom sprang Yolanda hem ett nytt säsongsbästa, 4:11.42, medan Wilma bärgade bronset på 4:12.51.

- Jag är jättenöjd! Det var ungefär den tiden jag ville ligga på för att få så bra rankingpoäng som möjligt. Och att få vinna är jättekul också, säger Hanna.

- Det är verkligen en uppåtgående formkurva nu, jag är precis där jag vill vara. Jag börjar få den där sista spurten också. Jag är jättenöjd med 4.10 med en ganska bekväm öppning också. Så jag tror att det kan bli väldigt bra om några veckor.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter