Inför Folksam GP Stockholm Indoor – VM-medaljörer mot svenska stjärnor

Thobias Montler (17)

FOTO: DECA TEXT&BILD

VM-medaljörerna Protsenko och Daniel-Dodd lyfter nivån på höjd och kula på Folksam GP Stockholm Indoor på söndag när de möter Melwin Lycke Holm och Fanny Roos. Samtidigt utmanas Thobias Montler av halvdussinet åttametershoppare om att bli den förste att landa över den gränsen i Sätra Friidrottshall.

Fanny Roos stöter på Danniel Thomas-Dodd i kulringen på Folksam GP Stockholm Indoor. Jamaicanskan har två VM-silver och är även tvåa i världen denna nyss påbörjade säsong med 19.12 i sin debuttävling den gångna helgen.

Spanjoren Jaime Guerra blev den förste i år att hoppa över åtta meter. Jättelöftet Mattia Furlani gjorde det redan i somras, 17 år gammal, och vann sedan både höjd och längd på European Youth Olympic Festival. Med ytterligare åttametershoppare från Tjeckien, Serbien, Tyskland och Ghana får Thobias Montler stå i för att vinna i hallen där han tog hem junior-SM för nio år sen.

Apropå unga talanger i längdhopp, så får vi se juniorvärldsmästaren Maja Åskag (som även vann tresteg på JVM) mot Tilde Johansson, som hoppade 6.73 redan som 18-åring. VM-finalisten Abigail Irozuru är den mest meriterade motståndaren.

Förra årets dubble bronsmedaljör Andrii Protsenko lyfter höjdhoppet i Sätra på söndag. Ukrainaren som slutade trea på både EM och VM i somras har hoppat 2.40 som högst och 2.33 i VM-finalen ifjol. Det senare motsvarar Fabian Delryds personliga rekord. Täbyhopparen vann årets första höjdtävling i Sätra före Melwin Lycke Holm, som annars inlett säsongen med att persa två gånger om i längdhopp.

Många spännande lopp

Utöver alla godbitar ovan bjuder Folksam GP Stockholm Indoor på mängder av intressanta lopp – se tidigare artikeln Inför Folksam GP Stockholm Indoor – löparfrågor söker svar.

friidrottsstatistik.se hittar du mer fakta om de svenska affischnamnen.

Mer info:
Startlistor
Grenprogram och info
Biljetter

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Nordenkampen Biljetter NYNY
Upplev Nordenkampen på plats i Karlstad

Med drygt en vecka kvar till årets första landskamp, Nordenkampen, är det hög tid att säkra era biljetter. Kom till nybyggda Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad den 12 februari och upplev friidrott i världsklass.

LÄS MER
Henrik Larsson23
Svenskt rekord på 60 meter av Henrik Larsson

Efter 6.62 av Henrik Larsson redan i försöksloppet kändes det som att finalen på herrarnas 60 meter kunde bli något alldeles extra. Henrik levde upp till förväntningarna och sprang in på det nya svenska rekordet 6.56.

LÄS MER