Annons

Annons

Inga svenskor till VM-final i längd: ”Vet inte vad som saknades”

Maja ÅSKAG 1225 Maja Åskag blev bästa svenska i längdkvalet med 6.47.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Tre svenskor kom till start i kvinnornas längdkval på VM i Budapest. Tyvärr lyckades varken Maja Åskag, Khaddi Sagnia eller Tilde Johansson att kvalificera sig för finalen. Längst hoppade Maja med 6.47 vilket räckte till en 20:e plats. Ingen final heller för Ragnar Carlsson som blev utslagen i släggkvalet.

Det blev en lång kvaltävling för längdhopparna och tävlingarna sköts dessutom upp en timme på grund av åska och regn.

Först ut av de tre svenskorna var Tilde Johansson som hoppade långt men tyvärr trampade över. Även Maja Åskag började med ett ogiltigt hopp medan Khaddi Sagnias inledningshopp mätte 6.19.

Tilde trampade över även i andra hoppet vilket också Khaddi gjorde. Maja fick till ett godkänt hopp och landade på 6.47 som inte skulle räcka till final.

Alla tre svenskor behövde öka i sista omgången för att ha chansen på en finalplats. Tilde som så långt inte hade något godkänt resultat hoppade upp långt i från plankan och nådde inte längre än 5.99. Maja trampade över medan Khaddi ökade till 6.35 som inte var nära att räcka till något avancemang. För att vara bland de tolv som tog sig till final krävdes 6.61.

– Två kryss och ett helt okej hopp är jag inte jättenöjd med. Det är en av mina sämsta tävlingar i år men VM-debuten är gjord. Det var mycket att ta in och allt stämde inte till 100%, jag vet inte riktigt vad det var som saknades i dag. Nu ska jag ladda om inför trestegskvalet på onsdag, säger Maja Åskag.

Khaddi, som inte tävlat sedan början på juni på grund av en skada, slutade 28:e och Tilde blev med 5.99 34:a.

Det blir ingen VM-final i slägga för Ragnar Carlsson som i år har haft en tyngre säsong jämfört med fjolåret. 2022 var han i final på EM i München men i Budapest blev han utslagen i kvalet med ett kast på 72.02. För final krävdes 74.56 och Ragnar slutade på 24:e plats.

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

TV12 och TV4 Play sänder med start 08.30 och går sedan över till TV4 klockan 12.00.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER