Intresseanmälan till Universiaden

FISU

Till sommaren är det återigen dags för Universiaden som på grund av Coronapandemin inte kunnat avgöras sedan 2019. Svensk Friidrott har som ambition att skicka en trupp till mästerskapet och nu är det hög tid att skicka in intresseanmälan för de aktiva som vill delta. Universiaden kommer avgöras i Chengdu, Kina, 28 juli till 8 augusti.

Universiaden skulle gått i kinesiska Chengdu förra året men blev uppskjutet till sommaren 2023 på grund av Kinas tuffa Coronarestriktioner. Universiaden är en stor internationell tävling för studenter som arrangeras vartannat år. Efter dialog med SAIF (Sveriges Akademiska Idrottsförbundet) som är organisatör av den svenska truppen så har vi beslutat att vi inom friidrotten öppnar upp för ett svenskt deltagande till sommaren.

– Jag har själv varit med som ledare på två Universiader och kan varmt rekommendera det här mästerskapet för de som har möjlighet. Det är härlig upplevelse och ett mästerskap som på många sätt liknar ett OS med många idrotter samlade under samma mästerskap, säger sportchef Dejan Mirkovic.

Då vi har U23-EM som Svensk Friidrott prioriterar kommer detta mästerskap att riktas mot de studerande som är födda 1998-2000. Förutsättningarna för tävlingen är att vi kommer använda oss av U23-EM:s kvalgränser men då Universiaden inte finns med i vårt centrala program så bekostas det inte av förbundet utan den aktive själv behöver boka och stå för resan. Ackreditering, boende, helpension med mera på plats anordnas av SAIF men kommer kosta cirka 1000 kronor per dag.

För er som är intresserade gäller att man innan fredagen den 24 mars skickar in en intresseanmälan till Dejan Mirkovic via mejl: dejan.mirkovic@friidrott.se. Anmälan är inte bindande utan efter att vi samlat in intresseanmälan så kommer vi anordna en informationsträff där Adam från SAIF mer i detalj går igenom förutsättningarna för ett deltagande innan en mer bindande anmälan behöver göras. Har ni några funderingar så hör av er till Dejan på telefon, 073-6004344.

Dejan Mirkovic 2023

Dejan Mirkovic

Sportchef

073-600 43 44 dejan.mirkovic@friidrott.se

Relaterade nyheter

Andreas Kramer 1TW 5303
Andreas Kramer femma i stökig EM-final

Andreas Kramer gick in i finalen på 800 meter som en utav favoriterna. Tyvärr blev det ett stökigt lopp för Andreas som inte hade krafterna i avslutningen av loppet och slutade femma. Khaddi Sagnia kunde inte försvara sin bronsmedalj från för två år…

LÄS MER