Annons

Annons

Jättestöt gav Jesper Arbinge kulsegern

Jesper Arbinge 880 9341 Jesper Arbinge.

Jesper Arbinge och Vanessa Kamga plockade hem två kastsegrar till Sverige med väldigt fina resultat, medan Finland ordnade en trippel i kvinnornas slägga.

Jesper Arbinge, Jesper Ahlin och Wictor Petersson fick försvara de svenska färgerna i kulringen under Finnkampen. I sin första stöt prickade Wictor Petersson 19-meterslinjen och gick upp i ledningen med 19.03.

Jesper Arbinge lyckades knipa ledningen med en centimeter i sin andra stöt som mätte 19.04.

Efter att han och Wictor Petersson prenumererat på att pricka 19-meterslinjen slog Jesper Arbinge till med nytt personbästa i den femte omgången. Stöten mätte hela 19.47 och gav honom segern. Wictor stannade på andra plats och Jesper Ahlln på sjätte. Det gav grenseger med 13-9 till Sverige.

Vanessa Kamgas superform håller i sig

Vanessa Kamgas säsong har varit på uppåtgående och formen är riktigt bra, det visade med eftertryck på Finnkampen. Med ett enormt stöd från publiken bars hennes diskus fram hela 60.68 meter. Ännu en tävling över 60 meter och Vanessas första seger i Finnkampen. Caisa-Marie Lindfors blev tvåa med ett kast på 57.50 och Emma Ljungberg sexa på 53.97. 13-9 till Sverige i grenen.

– Det är så coolt, jag älskar Stadion och det här är grym publik, det kunde inte varit bättre. Jag är så glad, jag har hittat värsta formen här på slutet så det känns hur bra som helst. Min form blev lite förskjuten eftersom jag bröt fingret i början av säsongen så det är först nu när jag har kunnat träna på ordentligt under sommaren som det har släppt, säger Vanessa.

Finsk trippel i kvinnornas slägga

Grete Ahlberg fick en bra start i släggtävlingen med ett kast på 67.54. Hon ökade i andra kastet till 67.59 och gick upp på en tredjeplats. Hon blev dock omkastad i fjärde omgången och det var åter trippelt finskt i topp med Grete på fjärde, Thea Löfman på femte och Rebecka Hallerth på sjätte plats. De placeringarna höll sig ända till slutet och poängen i grenen blev således 16-6 till Finland.

Krista Tervo från Finland fick lämna Stockholms Stadion med ett nytt Finnkampsrekord efter att ha vräkt iväg släggan 73.09.

***

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Relaterade nyheter