Annons

Johanna Carlssons underbara dag i Söderhamn: "Var det jag, eller vad hände?"

Johanna Carlsson och Elin Lindeblad i kamp om guldet på SM Supertajt guldstrid mellan Johanna Carlsson och Elin Lindeblad.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Malmö AI:s Johanna Carlsson var märkbart rörd efter SM-segern på 100 meter häck. Och det är inte undra på. "Fasen vad jag har slitit för att kunna springa ens. Att bara stå på startlinjen är en vinst i sig. Så det här betyder jättejättemycket för mig", säger 29-åringen efter karriärens första SM-guld.

Annons

Med en hundradels marginal vann Johanna Carlsson kvinnornas korta häck. Johanna, som persade med 13.79 redan i försöksloppet, avverkade finalen på 13.57 (+0.5) och sammantaget denna lördag i Söderhamn sänkte hon sitt personliga rekord med 34 hundradelar.

Silvermedaljören Elin Lindeblad, IFK Växjö, klöv mållinjen på säsongsbästat 13.58, och Kalmar SK:s Jonna Lindén knep bronset på 13.81, en hundradel före fyran, Hanna Palmqvist, Mölndals AIK.

- Att vinna här i dag känns jättebra, så kul! Det var ett bra lopp. Jag minns inte jättemycket just nu, det var mycket adrenalin, men jag minns målgången, när jag bara "var det jag, eller vad hände?". Sedan fick jag veta tiden en stund senare, att det bara skiljde en hundradel. Äntligen är hundradelarna på min sida, så det känns så sjukt bra!

- Målsättningen på förhand var medalj, och jag fick ett bra kvitto i försöksheatet, men jag hade aldrig vågat hoppas på guld. Så blir det det ...

Hur stort är det här för dig?

- Det betyder jättejättemycket. Fasen vad jag har slitit för att kunna springa ens, att bara stå på startlinjen är en vinst i sig. Jag har ju smygslutat några gånger, sagt att jag slutat, och sedan har jag fortsatt för jag känner att kan jag bara få kontinuitet i träningen och få lite bra tävlingar så vet jag att jag kan. Men det är mycket skador som satt stopp, så det känns skitbra att stå här nu.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter