Annons

Julia Henriksson springer 200 meter i Karlstad

K 100M 1TW 7191 0738 Julia Henriksson under Bauhausgalan på Stockholms Stadion.

FOTO: DECA TEXT&BILD

4 juli är det dags för Folksam Grand Prix på Sola Arena i Karlstad. En som hoppas springa snabbt på galan i Karlstad är Malmö AI:s Julia Henriksson som nosade på Linda Haglunds svenska rekord under Bauhausgalan. "Nu vet jag ju att jag kan, det enda som krävs är bra förhållanden", säger Julia Henriksson.

Annons

Torsdagen den 4 juli är det åter dags för Folksam Grand Prix-tävling på Sola Arena i Karlstad. Det blir den 25:e tävlingen i ordningen med internationellt startfält i Karlstad sedan nystarten 1999. Då 1999, gjorde Ludmila Engqvist sin sista friidrottstävling i karriären och över 8000 personer hade tagit sig till Tingvalla för premiären av Götagalan, som tävlingen då hette. Sedan tidigare är det klart att Daniel Ståhl möter Kristjan Ceh i diskus i en repris på VM-finalen från Budapest.

Det är också klart att Sveriges snabbaste man, Henrik Larsson, springer 200 meter mot internationellt motstånd i en jakt på det svenska rekordet. Melwin Lycke Holm hoppar höjdhopp på sin hemmaplan. Det är också klart att Sveriges bästa släggkastare på den kvinnliga sidan kommer till start med Grete Ahlberg, Rebecca Hallerth och Thea Löfman.

Nu är det också klart att sprintern Julia Henriksson springer 200 meter i Karlstad den 4 juli. 

Julia som just nu gör kometkarriär på sprintbanan gjorde så sent som i söndags sitt livs lopp på Bauhausgalan på Stockholms Stadion. Då slutade hon tvåa, endast två tiondelar bakom världssprintern Shericka Jackson, i Diamond League-loppet över 200 meter på den suveräna tiden och personliga rekordet 22.89. Det anmärkningsvärda i prestationen är att loppet genomfördes i motvind på 2.0. Julias tid är endast sju hundradelar från Linda Haglunds svenska rekord från 1979, då var vinden +1.3.

– Julias lopp i Stockholm visar att hon kommer att bli att räkna med på EM i Rom som startar nu på fredag. Det är otroligt häftigt hur hon tar för sig på sprintbanan nu, att springa så fort i sån motvind och att komma tvåa i en Diamond League-tävling är grymt bra. Vi är väldigt glada att hon väljer att springa på Sola Arena den 4 juli, säger Johan Engberg från arrangerande Göta.

Annons

På frågan om hur sugen Julia är på att slå det svenska rekordet den 4 juli svarar hon:

– På en skala från 1 till 10 så får jag säga 10 eller 11, haha! Nu vet jag ju att jag kan, det enda som krävs är bra förhållanden, säger Julia på väg till Europamästerskapen i Rom.

Tidigare har arrangören lanserat en helt unik publikupplevelse som ni kan läsa mer om här. Läktare placeras på innerplan precis mellan höjd och diskus. Från kastläktaren är man endast fem meter från ringkanten och på höjdläktaren, som placeras mitt på höjdytan, ser man hopparna ta sats precis vid sidan om läktaren. Det här är ett helt nytt grepp i galasammanhang och man kommer att få se stjärnor som Daniel Ståhl, Kristjan Ceh, Simon Pettersson och Melwin Lycke Holm på riktigt nära håll.   

Mer info om biljetterna:

  • Två stycken ståplatsläktare med 80 platser på varje
  • En mot män diskus och kvinnor slägga
  • En mot kvinnor kula och höjd män
  • Från 6 år
  • 6-16 år ungdomsbiljett
  • 6-12 år i målsman sällskap
  • Om man behöver lämna innerplan (ex. WC-besök) finns specifika publikvärdar som vägleder
  • Gemensam inmarsch cirka 17.10
  • Gemensam utmarsch cirka 20.00
  • En goodiebag från COOP med smörgås, dryck och överraskning

Biljetter finns till försäljning via folksamgp.se. Där finns ståplats, sittplats, olika VIP-paket, den unika innerplansupplevelsen och familjebiljetter att köpa.

Annons

Varmt välkomna!

För mer information om tävlingen kontakta, Johan Engberg, 0730-350055.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Daniel Ståhl 8080
Daniels Ståhl tvåa i regnigt Karlstad

Karlstadsolen lyste med sin frånvaro över Sola Arena när sommarens andra Folksam Grand Prix-tävling avgjordes. I blöta förhållanden landade Daniel Ståhls diskus på 66.81 vilket räckte till en andraplats bakom slovenen Kristjan Čeh.

LÄS MER