Annons

Annons

Julia och Henrik försvarade SM-titlarna

M 100M 9884 Henrik Larsson tog hem guldet på 100 meter.

Efter sitt svenska rekord i semifinalen blev det en något långsammare final för Henrik Larsson på 100 meter. Han kunde ändå ta hem guldet på 10.20. I kvinnornas final på samma distans försvarade Julia Henriksson sitt guld från förra året och vann på 11.43.

I herrarnas semifinal på 100 meter fick vi se fantastiska resultat i de fina förhållandena på Hällåsen. Svenskt rekord av Henrik Larsson med 10.13 och flera andra killar som sänkte sina personliga rekord rejält, bland annat Simon Plesse som gick från 10.56 ned till 10.27.

Finalen gick något långsammare och Henrik tog hem SM-guldet på 10.20. Dagens sensation Simon Plesse tog silver på 10.30 och det blev otroligt jämt om bronset där till slut Desmond Rogo och Isak Hughes delade på bronset på 10.44.

– En väldigt bra dag på jobbet, jag har inget att klaga på. Jag blev inspirerad av killarna i den första semifinalen så jag sprang på, det är sällan man springer snabbare i semin än i finalen. Svenskt rekord i semin och SM-guld i finalen så jag är nöjd, säger Henrik Larsson.

Trippelt Malmö AI i damernas final på 100 meter. Foto: Deca Text&Bild

 

I kvinnornas final på 100 meter blev det en trippel för Malmö AI när Julia Henriksson försvarade sitt guld från Norrköping och gick i mål som etta på 11.43 vilket är tangerat årsbästa. Bakom henne blev Filippa Sivnert tvåa på 11.55, Filippa som i försöksloppet hade sänkt personliga rekordet till 11.53. Även Ida Staafgård persade i försöksheatet med 11.69 och den jämna finalen knep hon bronset på 11.73.

– Det var helt fantastiskt i dag och ett stort mål så jag är bara glad att kunna göra det och följa upp förra året med ytterligare ett guld. Att vi är tre Malmötjejer på pallen är nästan det roligaste, vi hade som mål att kunna ta en trippel, säger Julia Henriksson.

Följ tävlingarna live på SVT.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Läs vår guide till fredagens SM-tävlingar här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter