Annons

Annons

Julia och Henrik sprintsuveräner i Söderhamn: "Känns fantastiskt"

K 100M 777 9819 Julia Henriksson tog dubbla SM-guld på Hällåsen.

Julia Henriksson och Henrik Larsson vann båda 100 meter under fredagen och de tog även hem SM-titlarna på den dubbla distansen.

Vädret skiftade snabbt över Hällåsen i Söderhamn när den sista dagen av SM skulle avgöras. Efter inledande solsken öppnade sig himlen och regnet öste ned. På herrarnas 200 meter fanns en klar favorit i Henrik Larsson som i fredags satte svenskt rekord på 100 meter med 10.13.

Henrik tryckte på rejält genom kurvan och kom ut på upploppet i en klar ledning. Han var aldrig hotad utan kunde storma i mål på 20.74 i svag motvind. Linus Pihl som gått framåt mycket i år tog silvret på 21.19, precis före Emil Johansson som med 21.22 blev bronsmedaljör.

Lika stor favorit på den kvinnliga sidan var Julia Henriksson. Julia som är VM-klar på 200 meter sprang ett liknande lopp som Henrik och var aldrig hotad om segern. Lätt motvind och regn höll ned resultatnivån en del och Julias segertid skrevs till 23.50 som var arenarekord på Hällåsen. Junioren Nora Lindahl blev silvermedaljör på 23.86 och Lisa Lilja som i går vann 400 meter tog brons på 24.04.

– Det är jättestort och helt fantastiskt, mitt första guld på 200 meter utomhus och det har jag längtat efter länge. Inför finalen var det jättefint väder med sol och bra vindar så lite otur att det slog om men det är samma för alla i dag och det är placeringarna som räknas, säger Julia Henriksson.

Guldet var Julias första på 200 meter utomhus, i fjol var det Lisa Lilja som vann guldet när SM avgjordes i Norrköping.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter