Annons

Annons

Kajsa Bergqvist om maratonsuccén i Sevilla: "Gåshud över hela kroppen"

Kajsa Bergqvist

FOTO: DECA TEXT&BILD

Förbundskapten Kajsa Bergqvist är lyrisk när hon pratar om söndagens blågula topprestationer på Sevilla maraton. "Jag kommer givetvis att nominera båda två inför Paris. Det här är helt fantastiska insatser", säger Kajsa.

Suldan Hassan sprang på svenskt rekord, preliminärt 2:07.36, i sin maratondebut i Sevilla och i samma lopp satte Carolina Wikström nytt personligt rekord med 2:24:30. Båda resultaten är under SOK:s nomineringsgräns till OS i Paris.

Kajsa Bergqvist om Suldans lopp:

- Jag fick rapporter om att han låg bra till, men när jag väl fick se sluttiden fick jag gåshud över hela kroppen. Helt jäkla suveränt och man blir så lycklig när någon som kämpat så som Suldan lyckas. Han var framgångsrik som junior men har sedan fått brottas med diverse svårigheter. Att komma tillbaka och att göra det på det här nivån, det är så starkt! Och det är precis sådana här grejer som gör att man älskar friidrott, när någon går genom en barriär!

Kajsa om Carolinas lopp:

- Carolina har målmedvetet och professionellt jobbat för att komma ner mot de här tiderna, under en lång tid och med fokus mot OS. Hon insåg att hon måste bli snabbare och gjorde under fjolåret en särskild satsning på att få upp tempot på halvmaraton. På VM i halvmaraton ifjol fick hon ett kvitto på att hon var på helt rätt väg, sedan blev hon tyvärr sjuk inför Valencia maraton. Men Carolina jobbar bara vidare, laddade om mot Sevilla och visar nu att hon är en hel nivå bättre. Så imponerande!

Här kan du läsa mer om svenskframgångarna i Sevilla.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Patricia Kamga (2)
Patricia och Tindra över JVM-kvalgränsen

Släggkastaren Patricia Kamga satte i helgen personligt rekord med 59.32 och har därmed överträffat kvalgränsen till sommarens U20-VM i Lima. I diskusringen kastade Tindra Törnestam 49.17 vilket också är över kvalgränsen. Här kan du läsa mer om vad so…

LÄS MER
Karl Ottfalk 9396
Terräng-VM toppar påskhelgen

Påskhelgen är en lugn period tävlingsmässigt i Sverige men i Belgrad avgörs under påskaftonen terräng-VM med två svenska deltagare. Dessutom pågår college-säsongen borta i USA för fullt med flera svenskar i aktion.

LÄS MER