Annons

Annons

Kajsa Bergqvist: "Själva definitionen av en bragd!"

Daniel Ståhl Kajsa

FOTO: DECA TEXT&BILD

Bragguldet till Daniel Ståhl – och förbundskapten Kajsa Bergqvist hyllar bragdjuryns val. "VM-guldet går utanpå alla Daniels tidigare fantastiska prestationer. Det är ett definierande ögonblick av vilken idrottsman han är", säger Kajsa.

Daniel Ståhl var mångas favorit till bragdguldet 2023 och förbundskapten Kajsa Bergqvist, själv bragdmedaljör 2005, applåderar juryns val:

- Ur ett personligt perspektiv var sista omgången i Budapest det mest spännande och mest dramatiska  ögonblicket jag har upplevt i mitt liv som förbundskapten, och ett av de mest dramatiska jag varit med om i friidrotten överhuvudtaget.

- Att göra sitt livs bästa kast när man redan har en lång karriär bakom sig, i ett fruktansvärt pressat läge, i sista omgången, när man just blivit omkastad av ärkerivalen. Det är själva definitionen av en bragd. Det VM-guldet går utanpå alla Daniels tidigare fantastiska prestationer. Det är ett definierande ögonblick av vilken idrottsman han är, säger Kajsa som också vill hylla Daniels tränare Staffan Jönsson:

- Han ska verkligen lyftas i sammanhanget. Staffan tog över tränarskapet med bara sex månader kvar till VM, ganska långt ifrån ett idealt läge, och ändå hittar de rätta kemin och kastningen. Den nytändningen som blev tror jag fanns med och lade grunden till att Daniel där och då kunde samla ihop allt och vara som starkast i det pressade läget.

Läs mer

Bragdguldet till Daniel Ståhl – "Oerhört stort"

Tränare Jönsson: "Extremt stor glädje och stolthet"

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER