Annons

Annons

Tränare Jönsson: "Extremt stor glädje och stolthet"

Daniel Ståhl Kast

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det är många som gläds åt Daniel Ståhls bragdmedalj och tränaren Staffan Jönsson står givetvis långt fram i hyllningskören: "Jag känner en extremt stor glädje och stolthet och jag är glad för Daniel skull. Han har kämpat på i många år och tagit många medaljer och nu kom en bragdmedalj. Han är grym!"

Den 27 januari i år kunde vi berätta att Staffan Jönsson tog över rollen som Daniel Ståhls tränare. Sedan dess har karriären gått som på räls för Daniel och när det under tisdagen förkunnandes att Spårvägenkastaren tilldelas Bragdguldet för sin prestation på VM i Ungern var det en rörd tränare som intervjuades i Svenska Dagbladets direktsändning:

- Ett OS-guld är ett OS-guld, men detta är nog hans nummer två, ni får fråga Daniel själv. Men detta är ett historiskt kast. Det är det längsta någon har kastat på ett internationellt mästerskap, så det är helt makalöst, sa Staffan, som försökte förklara hur bragden i Budapest ens kunde vara möjlig:

- Det är tio-femton års hårt arbete som kommer ut på ett enda kast. Din tuffaste konkurrent gör 70.02 och en minut senare ska du svara. Jag tror att det är den samlade erfarenheten hos Daniel som blir avgörande. Det är fysik, teknik, mentalt och allting bara klaffar.

Läs också

Bragdguldet till Daniel Ståhl – "Oerhört stort"

Kajsa Bergqvist: "Själva definitionen av en bragd!"

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter