Annons

Kalaskast av Thea Löfman – och fin födelsedag för Karl Ludvik

Slägga

FOTO: DECA TEXT&BILD

Thea Löfman slutade trea i U23-släggan på Hallesche Werfertage efter en riktig fullträff i sista omgången. Kastet mätte 66.74, vilket var en förbättring av det personliga rekordet med 3.22. Nu är 19-åringen från MAI svensk statistiktvåa 2023 och tia på den blågula genom-tiderna-listan. "Jag är sjukt glad!" säger Thea.

Annons

Fjolårets 63.52 placerade Thea Löfman som trea på de svenska juniorernas genom-tiderna-lista. I år ska Thea fylla 20 och med 66.74 slår hon sig nu in på de svenska seniorernas topp-tio-genom-tiderna.

- Jag blev ganska förvånad men är sjukt glad! Det sista kastet kändes långt, men 66.74?! säger Thea.

- Jag måste nästan säga att det var en fullträff, men jag känner att det finns mer. Förutom att jag har blivit säkrare tekniskt har jag blivit starkare och jobbat mycket med den mentala biten.

Vad betyder kastet för dig?

- Det betyder verkligen jättemycket! Det känns så himla skönt att få se resultat för det hårda arbete man lägger ner. Det kan bli en bra säsong det här. 

Annons

Härlig födelsedag för Karl Ludvik

De svenska släggkastarna har överlag hittat rätt i Halle. Redan under lördagen levererades ju finfina resultat av bland andra Ragnar Carlsson och Grete Ahlberg.

Under söndag kom ytterligare glädjeämnen i U23.

Ett dubbelt grattis får vi nämligen säga till Karl Ludvik, som firade sin 21-årsdag med nya personliga rekordet 64.39, vilket räckte till en tredjeplats i tävlingen.

Karl Ludvik hade tidigare som längst kastat 63.07 med seniorsläggan. Nu slog Turebergskastaren till med 64.39 i den fjärde omgången och i ytterligare två kast överträffade han sitt gamla pers.

Annons

I samma tävling slutade Alfons Haals femma med 64.19, den 20-årige Västeråskastarens fjärde längsta i karriären.

Även i diskusringen fick vi se fina svenska kast under söndagen, bland annat personliga rekord av:

  • Upsala IF:s Molly Broback som med 52.41 blev femma i U23-klassen.
  • Ludvig Fredman, IFK Märsta, som kastade 54.96 och blev fyra i U18-klassen.
  • Teo Paganus, Tureberg, som kastade 49.60 och blev åtta i U23-klassen.

Fler svenskar tävlade i Halle under söndagen. HÄR hittas samtliga resultat.

Annons

Annons

Relaterade nyheter