Annons

Annons

Ragnar Carlsson segrade i Halle – "Betyder väldigt mycket"

Ragnar Carlsson (8) Ragnar Carlsson, arkivbild.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ragnar Carlsson vann släggtävlingen på Hallesche Werfertage med ett kast på 75.27 i sista omgången, en förbättring av årsbästat med drygt fyra meter. "Segern betyder väldigt mycket faktiskt", säger Ragnar. Även Grete Ahlberg kastade årsbästa, 68.03 vilket räckte till en femteplats.

Ragnar Carlsson vann en tät tävling i Halle, där Hässelbykastaren klev förbi tyskarna Merlin Humel och Sören Klose i sista omgången då släggan nådde 75.27. Hummel slutade tvåa med 74.74 och Klose trea med 74.15.

Ragnars serie: X-69.89-70.71-69.83-73.35-75.27.

- Kastningen var lite blandad i dag. Det startade lite segt och jag fick kämpa för att hitta känslan. Men sedan tog det rejäl fart de sista två omgångarna, vilket var otroligt kul! säger Ragnar.

- Det längsta kastet var långt ifrån en fullträff, men jag fick lite flackare ingång och mer tryck ut mot kastriktningen, så bara det lilla hjälpte mig att kunna skjutsa på släggan lite hårdare.

Vad betyder den här insatsen för dig?

- Segern betyder väldigt mycket faktiskt. Träningen har varit stundtals knackig i år och det här hjälper självförtroendet otroligt, både i mig själv och gällande hela tränings- och tävlingsprocessen. Nu är det bara att fortsätta träna på så ska det nog kunna flyga ännu mer i sommar!

I den kvinnliga släggtävlingen slutade Hammarby IF:s Grete Ahlberg femma med 68.03, en putsning av årsbästat med 43 centimeter. Vann gjorde danskan Katrine Koch Jacobsen som kastade 70.53.

Utomhuspremiär för Fanny

MAI:s utomhusdebuterande kulstjärna Fanny Roos slutade sexa i Halle med en längstastöt på 18.23 (18.20-17.93-18.13-X-18.23-X). Segrade gjorde amerikanskan Chase Ealey med världsårsbästat 20.06.

Axelina Johansson, som nyligen satte svenskt rekord med 19.54, är nu utomhussäsongens tredje vassaste kulstöterska i världen.

Som vanligt är det gott om svenskar på plats i Halle och det kan bland annat konstateras att ...

  • 17-åringen Beatrice Pettersson, Mölndals AIK, blev fyra i U20-kulan med nya perset 14.60.
  • Upsala IF:s Saga Berg blev femma i U20-släggan med 59.55, 19-åringens näst längsta kast i karriären.
  • 18-årige öisaren Leo Zikovic slutade trea i U20-kulan med en längstastöt på 18.49.
  • MAI:s Wictor Petersson slutade sexa i männens kula efter en stöt på 19 meter blankt.
  • Hässelbys diskusgigant Simon Pettersson kastade 60.68 i första omgången, följde upp med två kryss och slutade på tionde plats.

HÄR hittas alla resultat från lördagens tävlingar i Halle.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Armand Duplantis24
Årets första sexmetershopp för Mondo

Äntligen seglade Armand Duplantis åter över sex meter. Han satte ett nytt världsårsbästa vid stavgalan i Clermont-Ferrand när han hoppade över 6.02 och han var även snubblande nära ett nytt världsrekord: ”Det var ett bra hopp, men det måste vara perf…

LÄS MER