Annons

Annons

Lahti i en klass för sig på 5000 m – "Skönt att vinna guld igen"

Lahti Sarah Lahti visar fin form inför VM.

Sarah Lahti sprang programenligt hem SM-guldet på 5000 meter och satte nytt mästerskapsrekord med 15:32.34. "Jättekul! Jag har inte sprungit SM på ett par år nu, så det var skönt att vinna guld igen", säger Hässelbylöparen.

Sarah Lahti satte ett högt tempo redan från start och inledningsvis lyckades en löpare följare, Täbys Vera Sjöberg. Men efter en första kilometer på 3:03 blev Sarah helt ensam i täten.

Segertiden skrevs till slut till 15:32.34.

- Jag kände mig egentligen ganska tung på uppvärmningen och tänkte starta lugnt, men det gick inte så det blev ett ganska jämnt tempo hela vägen. Det blev lite långsammare runt 3 kilometer men det var många att varva och det var även ganska varmt när vi sprang, så jag är nöjd med att kunna hålla ett hyfsat jämnt tempo, säger Lahti som nu återvänder till hög höjd för att ladda det sista inför VM i Budapest där hon ska springa den dubbla distansen.

- Jag ligger bra till. Träningen har gått väldigt, väldigt bra och det här var ett bra test. Om ett par veckor hoppas jag kunna hålla det här på dubbla distansen i Budapest med bra motstånd, säger Sarah.

Med cirka 500 meter kvar av loppet hade Upsalas maratonspecialist Carolina Wikström och Täbys hindermästarinna Emilia Lillemo jagat ikapp Vera Sjöberg och väl i mål var Carolina tvåa på 16:04.33 och Emilia trea på 16:14.17.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter