Annons

Annons

Läs om världens snabbaste 45-åring – Lion Martinez

Lion Martinez23 Lion Martinez springer veteranstafett under Finnkampen 2023.

Veteran-EM pågår som bäst i Italien och en av de mest framträdande svenska deltagarna är sprintern Lion Martinez som under året slagit nya världsrekord på 60, 100 och 200 meter. Nu kan du läsa mer om honom i en aktuell artikel.

10.73 – så snabbt sprang Upsala IF:s sprintstjärna Lion Martinez på 100 meter under veteran-EM nu i veckan. Lion Martinez tävlar i klassen M45 och hans framfart under året har inte gått någon friidrottsintresserad förbi. Under 2023 har han nämligen satt nya världsrekord på 60 meter (6.92) och 200 meter (22.23) inomhus och under sommaren tangerade han världsrekordet på 100 meter (10.72).

Nu har även media fått upp ögonen för den blixtsnabba svensken och i en artikel i Expressen kan man läsa mer om Lion Martinez och hans fortsatta sprintsatsning.

Sprintsuccén bådar gott inför veteran-VM 2024 som arrangeras i Göteborg.

***

Mer om veteran-EM i Italien

Du hittar resultat och startlistor här.

Grenprogrammet hittar du här.

Du hittar all information om mästerskapet på hemsidan.

Relaterade nyheter

Stenis (1)
Mondo om Stenmarks stavsatsning: ”Fantastiskt”

Nu har Armand Duplantis kommenterat Ingemar Stenmarks satsning på stavhopp och den nyblivna friidrottaren kan räkna med tips av världsrekordklass. Nyheten om den forne alpinhjältens friidrottsträning har även sträckt sig ända till Italien.

LÄS MER