Annons

Lysande Castorama-serie av Simon

Simons 999 Tack vare bl a säsongens näst bästa diskusresultat (64.64) var Simon Pettersson bara 71 poäng från Castorama-perset.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Kastmångkampen Castorama snurrar på högvarv och Simon Pettersson har redan gjort en riktigt bra serie – 3.663 poäng.

Annons

Castorama-säsongen är inne på vecka tre av åtta och så här långt har 37 tävlingar rapporterats in i vilka 251 personer tävlat. Castorama är i hög grad en lagtävling och per den 14 september har sju föreningar fullt lag med minst tolv aktiva. Vilken blir bästa förening när det är färdigtävlat i slutet på oktober?

Nästpers av Simon
Toppar statistiken gör Hässelbys Simon Pettersson som i Uppsala den 10 september fick ihop hela 3.663 poäng. Det är bara 71 p från hans tre år gamla personliga rekord och 80 från den svenska bästanoteringen som tillhör Simons tränare Henrik Wennberg noterad 1994.
Simon hade serien 16.89 i kula, 57.44 i spjut, 64.64 i diskus och 58.90 i slägga. Sistnämnda resultat åstadkoms med bara två svängar och innebar att ett sju år gammalt personligt rekord förbättrades med en knapp halvmeter.

Edvina ny över drömgränsen
Fem män och två kvinnor har överträffat tretusen poäng så här långt och bäst på kvinnliga sidan är Mathilda Eriksson som med 3.326 i Uppsala i början på september bara var 43 poäng från perset.
Ny över drömgränsen tretusen poäng är Ransäters Edvina Norberg som i Falun den 13 september fick ihop 3.059 p. Därmed blev hon 37:e svenska genom tiderna över elitgränsen.
Listan toppas av Fanny Roos på 3.817 poäng från 2020. Fanny och Daniel Ståhl är två som inte gjort någon Castorama på några år men aviserat att det kan bli så höst på deras nya hemmaplan i Malmö.

Upsala IF i topp
Mathilda tävlar för Malmö AI men bor i Uppsala och det är Upsala IF som toppar föreningstävlingen överlägset så här långt. De har hela 18 män och lika många kvinnor som genomfört en Castorama där poängen för de tolv främsta är 32.677.  
Och då har alla deras bästa ännu inte gjort en tävling så kanske kan Spårvägens Sverige-bästa-notering på 36.522 från 2020 hotas.

En tävlingsform för alla
Castorama är något som alla kan testa – unga och äldre, föräldrar, ledare och tränare. Det är enkelt att arrangera och det finns alltid en poäng att försöka överträffa. Så om din förening ännu inte planerat för en Castorama så gör det nu! Tävlingsperioden sträcker sig till den 22 oktober och alla räknas i föreningstävlingen även om man inte får ihop tolv personer.
Nytt för i år är att det finns en automatiskt uppdaterad genom-tiderna-lista för de 50 främsta tillgänglig för de som är prenumeranter på friidrottsstatistik.se.
Årets Castorama-resultat och statistik
Genom-tiderna-statistiken (50 främsta; för prenumeranter)
Så fungerar Castorama

/Jonas Hedman

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis 5TW 4316 0754 (1)
Tre svenskar till start på Diamond League i Paris

På söndag är det dags för den andra delen av Diamond League-säsongen att dra i gång. I Paris finns tre svenskar på plats och ytterligare tre tävlar i Hengelo på FBK Games. I Sverige pågår Världsungdomsspelen i Göteborg och OCR-SM i sprint i Torshälla…

LÄS MER