Annons

Annons

Maja Åskag säkrade SM-dubbeln i sista omgången

K Tresteg 777 1096 Maja Åskag vann både längd och tresteg på SM i Söderhamn.

Vindarna på Hällåsen vände precis innan den kvinnliga längdfinalen skulle dra i gång vilket gjorde det svårhoppat. Tilde Johansson ledde länge tävlingen med 6.53 men i den sista omgången hoppade Maja Åskag 6.58 och passerade henne. Gabriel Wallmark nosade på 16 meter när han vann trestegsfinalen på 15.98.

Tilde Johansson tog ett tidigt grepp om längdfinalen med 6.53 i den andra omgången. Maja Åskag inledde trevande och hade efter tre omgångar 6.37 som längst och ytterligare två hopp på 6.35. Tilde hoppade 6.47 i stark motvind i sitt fjärde hopp och såg ut att gå mot sitt första SM-guld utomhus.

Maja samlade ihop sig i sitt allra sista hopp och passerade Tilde med 6.58. Tilde hade chansen att svara men trampade över vilket gjorde att Maja Åskag kunde ta en dubbelseger på SM efter gårdagens guld i tresteg. Bronset gick till Kaiza Karlén som i sista omgången hoppade 6.26 och passerade Malin Otterling Marmbrant som just då hade tredjeplatsen.

– Det var väldigt svårt i dag och det satt långt inne. Trestegstävlingen kändes i benen och det var tuff motvind men jag är så stolt att jag löste det i sista hoppet, säger Maja Åskag.

Gabriel Wallmark som får två veckor sedan tog silver på U23-EM i tresteg var favorit till SM-guldet i Söderhamn. Jesper Hellström inledde tävlingen bäst och ledde med 15.69 fram till den fjärde omgången när Gabriel fick på segerresultatet 15.98. Han stod sedan över sitt femte hopp och avslutade med 15.73 som var tävlingens nästa längsta hopp.

Jesper slutade tvåa med sina 15.69 från den första omgången. Regerande mästaren Lukas Edqvist blev bronsmedaljör på 15.37.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER