Annons

Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

K Höjd 777 9231 Maja Nilsson.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

Annons

I februari gjorde Maja Nilsson comeback efter att inte ha tävlat alls under 2023 på grund av en knäskada. Det blev bara en inomhustävling för Maja som då hoppade 1.90 i slovakiska Banska Bystrica.

På Kip Keino Classic i Nairobi, en del av World Athletics Continental Tour Gold, inledde Maja utomhussäsongen med att återigen klara 1.90. Hon slutade tvåa i tävlingen efter Michaela Hruba från Tjeckien som klarade 1.90 i första försöket medan Maja tog sig över i tredje och sista.

Andraplatsen ger välbehövliga rankingpoäng inför sommarens mästerskap för Maja. Direktkvalgränsen till EM är 1.92 och för att direktkvala till OS krävs 1.97. Det går även att kvalificera sig till mästerskapen på rankingpoäng.

Se alla reslutat från Kip Keino Classic här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Armand Duplantis23 (1)
Mondo nära nytt världsrekord i Ostrava

Det var mycket nära att Armand Duplantis åter slog sitt eget världsrekord när han drog ner ribban, som låg på 6.25, med en knapp rivning på Golden Spike i tjeckiska Ostrava. Och både Samuel Pihlström och Andreas Kramer visade styrka på löparbanorna.

LÄS MER