Annons

Marcus Nilsson fortsätter tiokampen trots misslyckat stavhopp

Marcus Nilsson23 (1) Marcus Nilsson.

Tre kryss på ingångshöjden i stavhoppet satte stopp för ett toppresultat i tiokampen för Marcus Nilsson. Trots det är planen att köra vidare i kvällens tävlingar.

Annons

UPPDATERAT LÖRDAG KVÄLL: Marcus Nilsson bryter tiokampen

Lördagens förmiddagstävlingar genomfördes i stekande sol. På arenan skulle tiokamparna genomföra tre grenar: 110 meter häck, diskus och stavhopp.

Marcus Nilssons förmiddag inleddes positivt med 110 meter häck där han kom i mål endast fem hundradelar från sitt årsbästa. Tiden blev 15.06 vilket gav honom ytterligare 842 poäng.

Sedan var det dags för diskus och i den andra omgången fick Marcus Nilsson till ett kast som mätte 45.03, endast 34 centimeter från säsongsbästat. Och i det tredje och sista kastet ökade han med en blygsam centimeter till 45.04, vilket gav 768 poäng.

Det var i stavhoppet problemen kom. Marcus gick in på 4.80, en höjd han rev i första försöket. I andra hoppet rev han mycket knappt och det blev en nervig väntan på det tredje och sista försöket. När han rev även det sista försöket stod det klart att det blev noll poäng i stavhoppet och det var oklart om han skulle bryta tävlingen eller köra vidare.

Annons

Senare på dagen kom beskedet att Marcus plan är att tävla vidare.

Tiokamparnas spjuttävling börjar 19.05 och Marcus Nilsson kastar i startgrupp A.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Almgren (14)
Andreas Almgren EM-fyra på 10000 meter

Andreas Almgren var Europaetta på 10 000 meter inför EM i Rom och det fanns förhoppningar om en medalj för Turebergslöparen. Tyvärr räckte det inte för Andreas den här dagen utan han slutade fyra.

LÄS MER