Annons

Annons

Marcus Nilsson fortsätter tiokampen trots misslyckat stavhopp

Marcus Nilsson23 (1) Marcus Nilsson.

Tre kryss på ingångshöjden i stavhoppet satte stopp för ett toppresultat i tiokampen för Marcus Nilsson. Trots det är planen att köra vidare i kvällens tävlingar.

UPPDATERAT LÖRDAG KVÄLL: Marcus Nilsson bryter tiokampen

Lördagens förmiddagstävlingar genomfördes i stekande sol. På arenan skulle tiokamparna genomföra tre grenar: 110 meter häck, diskus och stavhopp.

Marcus Nilssons förmiddag inleddes positivt med 110 meter häck där han kom i mål endast fem hundradelar från sitt årsbästa. Tiden blev 15.06 vilket gav honom ytterligare 842 poäng.

Sedan var det dags för diskus och i den andra omgången fick Marcus Nilsson till ett kast som mätte 45.03, endast 34 centimeter från säsongsbästat. Och i det tredje och sista kastet ökade han med en blygsam centimeter till 45.04, vilket gav 768 poäng.

Det var i stavhoppet problemen kom. Marcus gick in på 4.80, en höjd han rev i första försöket. I andra hoppet rev han mycket knappt och det blev en nervig väntan på det tredje och sista försöket. När han rev även det sista försöket stod det klart att det blev noll poäng i stavhoppet och det var oklart om han skulle bryta tävlingen eller köra vidare.

Senare på dagen kom beskedet att Marcus plan är att tävla vidare.

Tiokamparnas spjuttävling börjar 19.05 och Marcus Nilsson kastar i startgrupp A.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER