Annons

Annons

Marcus Nilsson: ”Hoppet om 8000 poäng lever”

Marcus Nilsson (7) Marcus Nilsson har avverkat fem av tio grenar.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter fem grenar i tiokampen ligger Marcus Nilsson på en 18:e plats och har en bra känsla i kroppen: ”Det ska bli kul att ta sig an morgondagen”.

Marcus Nilsson inledde fredagskvällens tävlingar med att ligga på en 22:a plats i tiokampen. Hans första gren för kvällen var höjdhopp, där han tidigare i år har hoppat 1.95. Han inledde också tävlingen med att klara 1.84 och 1.87 i första försöket.

Han inledde hoppningen på 1.90 med två knappa rivningar, men i tredje hoppet satt den och Marcus fick gå vidare till hoppning på 1.93 där han började med att riva två gånger för att sedan klara sig vidare till 1.96. Men att förbättra årsbästat i höjd mäktade han inte med idag, utan rev tre gånger och stannade på 1.93.

– Det kändes ganska bra i kroppen, men jag missade lite i tajmingen, så jag tappade lite poäng där, sa Marcus om sitt höjdhopp.

Den sista grenen för tiokamparna på fredagen var 400 meter och Marcus Nilsson sprang i det första heatet. Han kom sist i sitt heat på tiden 51.36, vilket gav 753 poäng.

Efter första dagen har Marcus 3832 poäng och ligger på en 18:e plats.

– Jag var inte så snabb de första 200, men det känns bra och det ska bli kul att ta sig an morgondagen, säger Marcus som också säger att hoppet om en serie på 8000 poäng lever.

I morgon, lördag, börjar tiokamparna med 110 meter häck klockan 10.05.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER