Annons

Annons

Max Hrelja segrade i supertajt MAI-duell

Max Hrelja (2) Max Hrelja fällde sig före Joel Bengtsson och vann SM-guld på 110 meter häck.

FOTO: DECA TEXT&BILD

110 meter häck blev en duell mellan tvåa MAI-löpare på SM i Söderhamn. Förhandsfavoriten Max Hrelja blev hårt pressad av sin klubbkamrat Joel Bengtsson. Max kunde ändå ta hem guldet på 13.58, två hundradelar före Joel.

Max Hrelja har i år sprungit på 13.43 på 110 meter häck och gått in som tvåa genom tiderna i Sverige. På SM i Söderhamn var han tillsammans med Joel Bengtsson förhandsfavorit och guldet stod mellan de båda MAI-löparna.

Joel fick den bättre starten av de båda och det var jämt hela vägen in i mål där Max kunde fälla sig precis före Joel och vinna SM-guldet. Segertiden skrevs till 13.58, två hundradelar före Joel som blev silvermedaljör. Sidrak Afework sänkte sitt personliga rekord ned till 14.24 och tog karriärens första SM-medalj som trea.

– Det var kul att det blev tajt, Joel hetsade mig rejält och sprang riktigt bra. Nu väntar VM som har varit ett stort mål i år och jag ser jättemycket fram emot det, säger Max Hrelja.

Följ tävlingarna live på SVT.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Lovisa Karlsson 2372
Lovisa Karlsson söndagens SM-drottning

Drygt en timme efter ISM-guldet på 60 meter häck slog Lovisa Karlsson till i längdfinalens sista omgång. Med 6.55 tog hon hem sitt andra ISM-guld och höjde sitt personliga rekord med 13 centimeter.

LÄS MER