Annons

Annons

Max Hrelja till semi: ”Nu gäller det att släppa handbromsen”

Max Hrelja23 (1) Max Hrelja – klar för semifinal.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Resultaten blev en skön plats i semifinalen på 110 meter häck för Max Hrelja efter försöksheatet på söndagseftermiddagen och nu ska han ladda om inför måndagens semi. Joel Bengtsson lyckades inte riktigt lika bra i sitt lopp.

Det har varit en stark sommar för 110 meter häck-löparen Max Hrelja. Före VM hade han klättrat på den svenska topplistan genom tiderna och låg nu tvåa på 13.43, endast med Robert Kronberg framför sig. Under den tidiga söndagseftermiddagen var det dags för honom och Joel Bengtsson, som också har haft en bra säsong, att ställas mot tufft VM-motstånd i försöksheat på 110 meter häck.

Max Hrerlja sprang i det femte och sista heatet. Han har sin snabbaste del av loppet i slutet, och så även i det här loppet. Han plockade placeringar genom hela loppet, framför allt under de sista tjugo meterna. Max Hrelja sprang in på en fjärdeplats på 13.42 och blev direktkvalificerad till semifinalen.

– Det kunde inte bli bättre, stort Q, vidare och personbästa, ja, det kan ju inte bli bättre, sa en nöjd och glad Max Hrelja efter loppet.

– Det var en bra uppvärmning, det var varmt men vi hade bra med is och svalka i vårt tält. Så kom man ut här och fick en chock, för det är väldigt varmt. Vi var på innerplan en stund och man hann börja svettas rejält så jag fick sätta mig i skuggan och ta några djupa andetag, sedan var det lugnt.  

Om själva loppet sa han att han kom iväg bra och var aktiv under hela loppet:

– Inga större misstag, något litet islag men inget att klaga på.

Max Hrelja har som sagt haft en bra säsong, något som har hjälpt honom att bygga upp ett bra självförtroende, vilket hjälper när VM-nerverna gör sig påminda.

– Jag fick säga till mig själv att ”Du har gjort många bra lopp i år och många bra träningspass. Du vet vad du ska göra”, och då blir det bra.

Semifinalen går på måndagkvällen och nu är det hundra procent fokus på att ladda om. Hans eget mål har varit att ta sig till semi så mentalt har han hela tiden varit inställd på att springa då också.

– Det ska nog inte vara några problem att ladda om till en semifinal i VM. Det gäller att släppa handbromsen och bara ge allt.

Joel Bengtsson var först ut i det första försöksheatet. Han var snabbt ut ur blocken och var hyggligt med mitt i fältet när halva loppet var sprunget. I mål var Joel Bengtsson sexa på 13.68. Årsbästamässigt var han sjua i sitt heat, så det var trots allt ett kliv upp.

– Jag hade behövt gå på mer, var lite för passiv och då räcker inte tiden. Det är lite för långt från mitt PB, sa han efter loppet.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER