Annons

Max Hrelja till semi: ”Nu gäller det att släppa handbromsen”

Max Hrelja23 (1) Max Hrelja – klar för semifinal.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Resultaten blev en skön plats i semifinalen på 110 meter häck för Max Hrelja efter försöksheatet på söndagseftermiddagen och nu ska han ladda om inför måndagens semi. Joel Bengtsson lyckades inte riktigt lika bra i sitt lopp.

Annons

Det har varit en stark sommar för 110 meter häck-löparen Max Hrelja. Före VM hade han klättrat på den svenska topplistan genom tiderna och låg nu tvåa på 13.43, endast med Robert Kronberg framför sig. Under den tidiga söndagseftermiddagen var det dags för honom och Joel Bengtsson, som också har haft en bra säsong, att ställas mot tufft VM-motstånd i försöksheat på 110 meter häck.

Max Hrerlja sprang i det femte och sista heatet. Han har sin snabbaste del av loppet i slutet, och så även i det här loppet. Han plockade placeringar genom hela loppet, framför allt under de sista tjugo meterna. Max Hrelja sprang in på en fjärdeplats på 13.42 och blev direktkvalificerad till semifinalen.

– Det kunde inte bli bättre, stort Q, vidare och personbästa, ja, det kan ju inte bli bättre, sa en nöjd och glad Max Hrelja efter loppet.

– Det var en bra uppvärmning, det var varmt men vi hade bra med is och svalka i vårt tält. Så kom man ut här och fick en chock, för det är väldigt varmt. Vi var på innerplan en stund och man hann börja svettas rejält så jag fick sätta mig i skuggan och ta några djupa andetag, sedan var det lugnt.  

Om själva loppet sa han att han kom iväg bra och var aktiv under hela loppet:

Annons

– Inga större misstag, något litet islag men inget att klaga på.

Max Hrelja har som sagt haft en bra säsong, något som har hjälpt honom att bygga upp ett bra självförtroende, vilket hjälper när VM-nerverna gör sig påminda.

– Jag fick säga till mig själv att ”Du har gjort många bra lopp i år och många bra träningspass. Du vet vad du ska göra”, och då blir det bra.

Semifinalen går på måndagkvällen och nu är det hundra procent fokus på att ladda om. Hans eget mål har varit att ta sig till semi så mentalt har han hela tiden varit inställd på att springa då också.

– Det ska nog inte vara några problem att ladda om till en semifinal i VM. Det gäller att släppa handbromsen och bara ge allt.

Annons

Joel Bengtsson var först ut i det första försöksheatet. Han var snabbt ut ur blocken och var hyggligt med mitt i fältet när halva loppet var sprunget. I mål var Joel Bengtsson sexa på 13.68. Årsbästamässigt var han sjua i sitt heat, så det var trots allt ett kliv upp.

– Jag hade behövt gå på mer, var lite för passiv och då räcker inte tiden. Det är lite för långt från mitt PB, sa han efter loppet.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

OS Guiden NY
Då tävlar svenskarna – din guide till OS i Paris

Friidrottstävlingarna på OS i Paris pågår mellan 1 och 11 augusti, men hur ska man kunna hålla koll på när alla svenskar tävlar? Här får du hjälp att ha full kontroll på OS i form av Svensk Friidrotts guide till mästerskapet.

LÄS MER
David Frykholm (1)
Här är truppen till U18-EM: ”Bubblar av talang”

Nästa vecka är det dags för U18-EM i slovakiska Banská Bystrica. Nu har landslagsledare David Frykholm presenterat truppen som innehåller 47 aktiva. ”Vi ska ha en riktigt rolig vecka i Slovakien”, säger David.

LÄS MER