Annons

Medaljörer från U20-EM på plats när USM15 och JSM19 avgörs

Sara Winberg23 (1) Sara Winberg ska hoppa stav och längd framför hemmapubliken i Täby.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I helgen den 18–20 augusti är det dags för SM för ungdomar 15 år och juniorer 19 år på Tibblevallen i Täby.  Och JSM får lite extra stjärnglans i år när fyra guldmedaljörer från det nyss avslutade U20-EM ska tävla.

Annons

I år blir JSM för 19-åringar något alldeles extra. Under det just avslutade U20-EM i Jerusalem tog den svenska truppen hem inte mindre än fem guld och två silver, och fyra av de som tog guld kommer till start vid JSM i Täby i helgen. De enda medaljörer som saknas är IFK Växjös Isak Hughes, som drog på sig en skada i samband med silverloppet på 100 meter i Jerusalem och guldmedaljören på 400 meter häck, Vallentunas Moa Granat, som är i Budapest för att tävla på VM.

Vi kommer även att få se de juniorer som slutade topp åtta i Jerusalem tävla på JSM:

  • Melwin Lycke-Holm, Kils AIK, tog guld i höjdhopp på JEM och siktar nu på JSM-guldet.
  • Jonathan Grahn, Mölndals AIK, tog guld på 3000 meter och silver på 5000 meter. I Täby får vi se honom på både 1500 och 3000 meter
  • Nora Lindahl, Hässelby SK, tog guld på 200 meter och på JSM ska hon dubblera och springer både 100 och 200 meter
  • Sara Winberg från hemmaklubben Täby IS som tog hem guld i stav, ska på JSM hoppa just stav, men även längd
  • Elsa Sundquist, Upsala IF, som slutade fyra på 3000 meter på JEM efter ett oturligt fall i loppets slutskede, ska få revansch på 3000 meter.
  • Engla Nilsson, Örgryte IS, kom femma i höjdhopp i Jerusalem och ska både hoppa höjd och springa 100 meter häck på JSM i Täby.
  • Linus Jönsson från Tjalve FIF slutade sexa i stavhoppet i Jerusalem och ska nu ta sig an JSM-tävlingen i stav.
  • Leo Göransson från Klippans FK, slutade på sjunde plats i tiokampen på JEM och ska tävla i Täby som det anstår en mångkampare. Han ställer upp i inte mindre än sex grenar: 110 meter häck, höjd, längd, kula, diskus och spjut.

Utöver de som topp-presterade i Jerusalem ska flera hundra ungdomar och juniorer kämpa om SM-medaljerna i helgen. Du hittar hela startlistan här.

Du hittar tidsprogrammet för USM15- och JSM19-tävlingarna här.

Länk till resultatlista kommer att presenteras i helgen.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Perseus Karlström 4857
Europamästaren Perseus går SM på hemmaplan

Perseus Karlström gick nyss hem ett övertygande EM-guld på 20 kilometer i Rom och nu på lördag den 15 juni ställer han upp i gång-SM i sin hemstad Eskilstuna: "Den största och viktigaste tävlingen på hemmaplan", säger Perseus.

LÄS MER