Annons

Annons

Meijer och Hrelja missade finalavancemang

Max HRELJA 1603 Max Hrelja blev utslagen i semifinalen på 110 meter häck.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter att ha satt personligt rekord i försöksloppet med 13.42 gjorde Max Hrelja ett något svagare lopp i semifinalen på 110 meter häck och blev utslagen. Michaela Meijer tangerade sitt årsbästa i stavhoppskvalet med 4.50 vilket tyvärr inte räckte till final.

Det blir inget svenskt deltagande i finalen för varken Max Hrelja på 110 meter häck eller Michaela Meijer i stav.

Max Hrelja har i år sänkt sitt personliga rekord på 110 meter häck med över två tiondelar förbättrade det ytterligare en hundradel ned till 13.42 i försöksloppet när han tog sig vidare till semifinal på VM i Budapest.

I den första semifinalen fick Max en sämre start och slog i den andra häcken rejält vilket gjorde att tiden i mål blev 13.60. Max slutade sexa i den första semifinalen som vanns av japanen Shunsuke Izumiya.

– Jag är nöjd med hela VM-insatsen. Jag persar och tar mig vidare till semifinal och det är inte så många svenska häcklöpare som gjort det på ett VM. Det är skönt att säsongen inte är över, först är det Finnkampen och sen två tävlingar utomlands så jag hoppas kunna putsa ytterligare på perset i år, säher Max Hrelja.

Michaela Meijer stod för sommarens bästa hoppning i stavhoppskvalet där hon klarade ingångshöjden 4.20 i andra försöket. 4.35 och 4.50 tog hon sedan i första försöket där det senare var tangerat årsbästa.

När ribban höjdes till 4.60 rev Michaela sitt första försök. Även om hon tagit 4.60 i något av sina senare hopp skulle hon inte vara bland de tolv främsta som avancerade till final. Michaela valde därför att spara sina två försök till 4.65 som skulle innebär en säker plats i finalen om hon klarade.

Även om hon var nära i båda sina hopp så föll ribban ned för Michaela och hon missade att avancera till final.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Kajsa Bergqvist24
Nu börjar inomhus-VM: ”Ett taggat gäng”

Glasgow vibrerar av friidrottsyra – på förmiddagen fredagen den 1 mars drar inomhus-VM igång. Och först ut bland svenskarna är mångkamparen Bianca Salming: "Hon kan vara med och fajtas", säger Kajsa Bergqvist.

LÄS MER
Khaddi Sagnia 1
Friidrotts-VM 2027 till Peking

Under onsdagen kom beskedet från World Athletics att VM 2027 kommer att gå i Kinas huvudstad Peking. Precis som på VM 2015 kommer tävlingarna att avgöras i "Fågelboet" som invigdes i samband med OS 2008.

LÄS MER