Annons

Annons

Michaela Meijer tillbaka över 4.50: ”Börjar hitta tillbaka”

Michaela Meijer 9271 Michaela Meijer klarade nya årsbästat 4.50 i SM-finalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Michaela Meijer har haft en tuff säsong men på SM visade hon vem som är Sveriges bästa stavhopperska. Nytt årsbästa och SM-guld på 4.50 för Michaela som hade en segermarginal på 37 centimeter ned till silvermedaljören.

På inomhus-EM i Istanbul var Michaela Meijer i final och hoppade 4.55 vilket gjorde att det fanns förhoppningar om en bra utomhussäsong för hennes del. Hittills under sommaren har det som högst blivit 4.40 för Michaela som har kämpat med den mentalt tuffa grenen stavhopp.

I Söderhamn gick hon in på 4.08 som hon tog i första försöket. Sedan följde felfri hoppning upp till 4.30 innan hon klarade 4.41 i andra försöket. Det nya årsbästat 4.50 tog hon i första försöket innan hon testade två gånger på 4.62 som hade varit arenarekord men bestämde sig sedan för att avsluta tävlingen.

– Det känns som att jag börjar hitta tillbaka till mitt gamla jag. Jag har jobbat mycket de senaste veckorna med att komma upp på hårdare stavar så det var skönt att jag löste det och att det var så fina förhållanden i dag. Stavhopp i sig är en mental kamp och jag har haft några tuffa år, nu har jag kunnat vara lite mer aggressiv i min hoppning och det ger resultat, säger Michaela Meijer.

SM-guldet var Michaelas tredje utomhus och hennes första sedan 2017. Silvret gick till Hanna Jansson på 4.13 och bronset till Sara Winberg som klarade 4.08, för båda tjejerna var det årsbästa.

Följ tävlingarna live på SVT.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter