Annons

Moa Granats nya pers gav henne segern på 400 meter häck

Moa Granat23 Moa Granat går mot seger.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev nytt personligt rekord med ett par hundradelar för Moa Granat på 400 meter häck och det gav sköna poäng till Sverige. Vi fick också se Carl Bengtström göra en lyckad årsdebut på 400 meter häck.

Annons

Moa Granat, Hanna Karlsson och Ebba Svantesson representerade Sverige i kvinnornas 400 meter häck, en historiskt sett stark finsk gren. Moa Granat öppnade stenhårt som vanligt och tog ett grepp om loppet. Hon hade en förkrossande ledning på upploppet och rusade i mål på 56.37, nytt personligt rekord och grenseger. Hanna Karlsson tog en fin tredjeplats och Ebba Svantesson tog en sjätteplats vilket ledde 11-11 i grenen.

– Det var inte ett perfekt lopp, jag slog i ett par häckar, men det blev pers så jag är glad över det. Jag tror inte att jag har upplevt en sådan här stämning någon annanstans än här på Stadion. Det stödet man får från publiken, det är helt otroligt, säger en lycklig Moa Granat efter loppet.

Skön återkomst för Carl Bengtström gav seger

När det var dags för männens 400 meter häck skulle publiken få se Carl Bengtström springa 400 meter häck för första gången i år. Han har under säsongen sprungit 400 meter slätt på grund av en skada i baksidan.

Men nu var han tillbaka bland häckarna och öppnade loppet starkt. På upploppet seglade han ifrån och gick i mål som segrare på 49.65. Även Karl Wållgren öppnade starkt i loppet och gick in som fyra på 51.07 och Viktor Bondesson kom i mål som sexa på 53.26 vilket gav poängen 11-11 i grenen.

Annons

– Det var kul alltså. Jag var glad att kunna vara här och kunna ta mig över mållinjen oskadd, men det känns ju oerhört kul att ta hem segern, det är ju den man springer för. Lite ringrostig var jag, men det satt hyfsat, det var ju mitt första sådant här tävlingslopp på över ett år, sa en lättad och glad Carl Bengtström.  

Svensk dubbel på 110 meter häck

På förhand spåddes Sverige ha ett övertag med 12-10 på herrarnas 110 meter häck, men Max Hrelja, Joel Bengtsson och Anton Levin skulle visa att de kunde mer än så. Max Hrelja fick en ganska dålig start men segade sig långsamt upp genom fältet och vann till slut loppet på 13.74. Och bakom honom krigade sig Joel Bengtsson till en finfin andraplats, precis på mållinjen. Tillsammans med Anton Levins sjätteplats blev det till slut 14-8 till Sverige.

– Det var kul att springa. Själva loppet var väl inget att hänga i granen, men det är placeringar som räknas och det var oerhört roligt att vi var etta och tvåa. Det var rejält tryck på arenan och då blir man extra taggad så det var guld värt, säger Max Hrelja efter loppet.

***

Annons

Alla resultat från Finnkampen hittar du här.

Mer information om Finnkampen hittar du här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter