Annons

Annons

Mondo om Stenmarks stavsatsning: ”Fantastiskt”

Stenis (1) Ingemar Stenmarks friidrottande uppmärksammas i italiensk media.

Nu har Armand Duplantis kommenterat Ingemar Stenmarks satsning på stavhopp och den nyblivna friidrottaren kan räkna med tips av världsrekordklass. Nyheten om den forne alpinhjältens friidrottsträning har även sträckt sig ända till Italien.

I slutet av november kom nyheten att ingen mindre än den forne alpina superstjärnan Ingemar Stenmark har gett sig på en ny idrottslig utmaning, nämligen stavhopp. Om 67-åringen har några större framtidsplaner för sin nya träningsform, eller om han bara gör det för sitt eget höga nöjes skull, är inte helt klart. I den första intervjun om stavhoppningen fick han frågan om han satsar mot veteran-VM i Göteborg i sommar. Då svarade han:

– Ja, det vet jag inte än. Det är inte omöjligt, men nu handlar det mer om att bli trygg med staven.

Någon som redan är trygg med staven är Mondo Duplantis och han har förstås också uppmärksammat den nya inhemska konkurrensen:

– Jag tycker att det är fantastiskt! Jag tänker mig att jag kommer att springa ihop med honom i Sollentunahallen och kan ge honom några tips.

Nyheten om att Ingemar Stenmark nu satsar på en ny sport har även spridit sig utanför Sveriges gränser. Italienska sporttidningen La Gazetta dello Sport har slagit upp nyheten, tyvärr bakom betalvägg. Om du vill lägga några kronor på att läsa den, och är en fena på italienska, så hittar du artikeln här.

Om du inte har sett inslaget från Sportnytt där SVT träffar en stavhoppande Ingemar Stenmark, som även bjuder på ett smakprov på sin hoppning i Sollentunahallen, kan du se det här.

Relaterade nyheter