Annons

Nora Lindahl slog till med 23.13 i premiären – femma genom tiderna

Nora Lindahl Grekland Nora Lindahl persade direkt i säsongsöppningen.

Hässelbys Nora Lindahl slog till direkt i säsongspremiären och förbättrade sitt personliga rekord på 200 meter till 23.13. Nora, som vann loppet i grekiska Kalamata, klättrar till en femte plats genom tiderna i Sverige. I USA sänkte Lunds Maja Maunsbach still personliga rekord på 100 meter häck med en hundradel till 13.33.

Annons

Nora Lindahl från Hässelby SK, som ännu inte fyllt 20 år, vann ett överraskande guld på 200 meter vid U20-EM i Jerusalem 2023. I grekiska Kalamata visade Hässelbysprintern att hon tagit ytterligare ett steg i utvecklingen när hon sänkte sitt personliga rekord med 13 hundradelar.

Från ytterbanan tog Nora kommandot direkt i finalen på 200 meter och in på upploppet var hon steget före Sarah Atcho från Schweiz. Hon drog i från ytterligare och korsade mållinjen först på tiden 23.13. Med 23.13 klättrar hon från åttonde till femte plats på den svenska genom-tiderna-listan. Linda Haglunds svenska rekord från 1979 är 22.82.

– Loppet kändes bra fast jobbigt då det är första loppet på säsongen. Vi har jobbat mycket på inledningen av loppet och jag tycker att det har gett resultat. Jag trodde inte att det skulle gå såhär fort i första loppet men jag har vetat att det finns snabba tider i mig. Förväntningarna på den här säsongen är att ta mig till EM och att nå en bra lägstanivå och börja etablera mig på tider runt 23.00, säger Nora Lindahl.

23.13 är under Svenska Friidrottsförbundets nomineringsnivå till EM i Rom som avgörs 7–12 juni.

13.33 av Maja Maunsbach i USA

Annons

I Ann Arbor, Michigan, förbättrade IFK Lunds Maja Maunsbach sitt personliga rekord på 100 meter häck med en hundradel till 13.33 (+1.2). Maja slutade trea i loppet och förstärkte sin tionde plats genom tiderna i grenen. Under lördagen blev hon nedpetad en placering efter att Lovisa Karlsson sprungit på 13.08 i Grekland.

– Jag är så sjukt stolt, säger Maja direkt efter loppet.

Nora och Maja avslutade en fantastisk sprinthelg för svensk del, läs även:

Svenskt rekord av Henrik Larsson i säsongspremiären: "Oväntat"

48.82 av Oskar Edlund i natt – fyra genom tiderna

Annons

Lovisa Karlsson fyra genom tiderna på 100 meter häck

***

Se alla resultat från Papaflessia här.

Se alla resultat från Ann Arbor här.

Se premiären av Bäst när det gäller på SVT Play.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter