Annons

Annons

Nora persade i årets första lopp – "Finns absolut mer"

Nora Lindahl Nora Lindahl (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nora Lindahl har fått en flygande start på 2024. Med 23.71 på 200 meter den gånga helgen satte hon inte bara nytt personligt rekord utan tog sig även in på tiondeplatsen på den svenska genom-tiderna-listan. "Jätteroligt, ett kvitto på att det går åt rätt håll, att träningen går framåt och att det ger resultat", säger Nora.

I går rapporterade vi om Julia Henrikssons fina inomhuspremiär på 60 meter i Malmö, där hon med 7.31 var en hundradel från sitt personliga rekord.

Nu kan vi meddela att även Nora Lindahl har fått en pangstart på inomhussäsongen. På en tävling i Luxemburg, där Nora numera bor på heltid, noterades Hässelbysprintern för 23.71 på 200 meter, vilket är en putsning av det tidigare inomhusperset med 13 hundradelar.

- Jätteroligt, ett kvitto på att det går åt rätt håll, att träningen går framåt och att det ger resultat, säger Nora som var helt överlägsen i A-finalen.

- Det var ett träningslopp för mig och det är väldigt svårt att springa fort helt själv så det finns absolut mer att hämta.

Inomhus-SM i Karlstad den 16-18 februari ser ut att bli vinterns första tävling på svensk mark för 19-åringen, som i somras vann JEM-guld på 200 meter i Jerusalem.

- Nu i vinter siktar jag framför allt på att springa snabba lopp på 200 meter för att samla rankingpoäng till framtida mästerskap och hitta en ny lägstanivå på distansen, säger Nora.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER