Annons

Annons

Nu startar friidrotts-VM i Budapest

Simon Och Daniel 1182 Simon Pettersson och Daniel Ståhl går in i mästerskapet redan under den första dagen.

I dag drar äntligen friidrotts-VM från Budapest i gång. Redan den första dagen får vi se några av våra stora medaljhopp i form av Perseus Karlström och Daniel Ståhl. I vår VM-guide kan ni läsa allt om mästerskapet.

Totalt 14 svenskar tävlar under den inledande VM-dagen med Perseus Karlström först ut på 20km gång klockan 08.50. Vi får även se försökslopp på 3000 meter hinder för män med tre svenskar och tre svenska deltagare finns även med i kvinnornas längdkval.

Under kvällspasset är det dags för diskuskval med bland annat Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Kvällen avslutas med final på 10 000 meter där vi har Sarah Lahti till start.

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

TV12 och TV4 Play sänder med start 08.30 och går sedan över till TV4 klockan 12.00.

Startlistor och resultat hittar ni här.

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER