Annons

Annons

Ny seger för Ståhl: "Lite för snäll i kastningen"

Daniel Ståhl 777 8737 Daniel Ståhl (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Andra segern på en vecka är ett faktum för Daniel Ståhl. Med 67.03 höll han övriga världseliten bakom sig på Diamond League-galan i London.

I tisdags vann han på Gyulai István Memorial i Ungern. Under söndagen kom nästa seger för Daniel Ståhl som nådde som längst i den fjärde omgången då diskusen landade efter 67.03.

- Jag var lite för snäll i kastningen, sedan så ökade jag till 67.03 men det är liksom inte de här riktiga fullträffarna. Men nu ska jag träna i lugn och ro, åka upp till Norrland och SM och sedan är det två tävlingar till. Sedan är det VM, säger Daniel till C More.

Tvåa i London blev australiern Matthew Denny som kastade nytt säsongsbästa, 66.67, och slovenen Kristjan Ceh slutade trea på 66.02.

Simon Pettersson slutade åtta på 61.48.

- Det är väl en kombination; teknik, tajming och känsla som varit problemet. Jag vet vad jag behöver göra, men sedan får jag inte ihop de olika delarna, men jag är ändå lite positiv. Även om jag inte träffar riktigt så var det ändå lite mer kraft i diskusen i dag. Jag får ta med mig det och jobba vidare, säger Simon till C More.

HÄR hittas resultaten från London.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Oskar Edlund U23 EM
Sverige-bästa av Oskar igen!

Oskar Edlund har ännu en gång putsat sitt eget Sverige-bästa på 600 yards. I finalen i Lubbock, Texas, där Big 12 Indoor Track And Field Championships arrangeras, sprang Täbytalangen på 1:08.52.

LÄS MER