Annons

Annons

Nytt säsongsbästa och en fin andraplats för Pihlström

Samuel Pihlström SM 2022 Samuel Pihlström, arkivbild från fjolårets SM-seger på 1500 meter.

Samuel Pihlström blev tvåa på 1500 meter i onsdagens GP-tävling i finska Villmanstrand där han sprang i mål på nya säsongsbästat 3.38.21.

Samuel Pihlström som den gångna helgen bärgade ett brons på U23-EM i Esbo gjorde under onsdagen ännu en stark insats på finsk mark.

Motonet GP Lappeenranta slutade han tvåa på 1500 meter och passerade mållinjen på nya säsongsbästat 3.38.21. Endast hemmalöparen Joonas Rinne var snabbare med 3.37.80 och bakom sig hade Samuel bland andra fem löpare med starkare personliga rekord i bagaget.

Hällelöparens tid var en vässning av det tidigare säsongsbästat med 42 hundradelar.

På plats i Villmanstrand var även Joel Bengtsson och Grete Ahlberg som kammade hem varsin tredjeplats.

I männens korta häck tog sig Joel Bengtsson till final via 13.82 (-0.4) i försöksloppet. Väl i final sprang han på 13.69 (+0.4), blott fem hundradelar från sin bästanotering i år. Vann finalen gjorde finländaren Elmo Lakka som slog till med 13.43 och tvåa blev turken Mikdat Sevler, 13.63.

För Grete Ahlberg kom det längsta kastet i sista omgången då släggan landade efter 68.06. Faktum är att hela topp-fem i tävlingen gjorde sin främsta prestation i omgång nummer 6. Den täta tävlingen vanns av hemmakastaren Krista Tervo som nådde 69.35 och tvåa blev ytterligare en finska, Suvi Koskinen som kastade 68.35.