Samuel Pihlström säkrade bronset på U23-EM

PIHLSTRÖM Samuel 9767 Samuel Pihlström tog Sveriges andra medalj under U23-EM i Esbo.

Inför killarnas 1500-meterslopp på U23-EM hade Samuel Pihlström en tydlig målsättning att ta medalj. Väl i finalen gjorde Samuel ett taktiskt skickligt lopp som resulterade i ett brons.

Finalen på 1500 meter innehöll flera snabba löpare, bland annat femman från EM i München 2023. Både Samuel Pihlström och Viktor Idhammar fanns med och Samuel var offensiv och gick upp i tät under det första varvet.

Samuel sprang taktiskt smart och höll sig långt fram under hela loppet. Med ett varv kvar hade han fallit tillbaka några placeringar och in på upploppet tryckte nederländaren Stefan Nillessen på rejält. Samuel var uppe på tredje plats och kunde hålla den hela vägen in i mål till en bronsmedalj på tiden 3:43.73. Guldet till Nillessen och silvret togs av Mohamed Attaoui från Spanien.

- Jag är nöjd, det blev ett taktiklopp så jag gick upp och försökte kontrollera det precis som i försöken. Med 600 meter kvar kom de väldigt plötsligt bakifrån och jag blev lite ställd och instängd men jag hade krafterna kvar på slutet, säger Samuel Pihlström.

För Viktor Idhammar blev det en tionde plats på 3:46.33 i den ytterst jämna finalen.

För Wilma Svensson blev det 24.15 som femma i försöksheatet på 200 meter och inget vidare avancemang. För att ta sig till semi krävdes det att man var bland de tre främsta i mål eller sprang på 23.84.

Linus Pihl var endast 14 hundradelar från att ta sig till semifinal på 200 meter med sina 21.27. Linus gjorde en stark kurva och var uppe i täten med 100 meter kvar men tröttnade något på slutet.