Annons

Nytt topplopp av Suldan Hassan – "Hittat hög lägstanivå"

Suldan Hassan 8691 Suldan Hassan (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Suldan Hassan imponerade stort i helgen då han slutade tvåa på Montferland Run i Nederländerna. De 15 kilometrarna med start och mål i 's-Heerenberg avverkades på 43:41. "Jag är tacksam för att jag har hittat en hög lägstanivå efter mycket strul", säger Suldan.

Annons

Den 29:e oktober sprang Suldan Hassan halvmaran i Malaga på fantastiska 1:01:56, en tid som placerade Ullevilöparen som fyra på den svenska genom-tiderna-listan. Läs mer HÄR.

Den gångna helgen stod Suldan för ännu ett superlopp. 43:41 på 15 kilometer är bara sju sekunder från David Nilssons inofficiella svenska rekord på distansen. Segrade gjorde kenyanen Sabastian Sawe som sprang på 42:35.

- Det var ett gott lopp med många duktiga löpare där vi fick springa en relativ backig runda men också mycket utförslöpning. Jag fokuserade redan vid start på att ta en topplacering och inte bry mig om tider, säger Suldan, som fortsätter:

- Jag är nöjd med andraplatsen. Det var den mest realistiska platsen att sikta mot då segraren hade vunnit VM i halvmaraton tidigare i år.

Vad betyder dina framgångar i Spanien och Nederländerna?

- Jag är tacksam för att jag har hittat en hög lägstanivå efter mycket strul sedan januari 2022. Nu vill jag bara försätta jobba på och tror att det kan bli bra 2024. Där är OS det självklara målet. Det har jag tränat för länge och nästa år vill jag vara där och prestera.

Trea på den svenska genom-tiderna-listan 15 km är Emil Danielsson som 19 november sprang Zevenheuvelenloop i nederländska Nijmegen på 44:06.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter