Annons

Patricia och Tindra över JVM-kvalgränsen

Patricia Kamga (2) Patricia Kamga (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Släggkastaren Patricia Kamga satte i helgen personligt rekord med 59.32 och har därmed överträffat kvalgränsen till sommarens U20-VM i Lima. I diskusringen kastade Tindra Törnestam 49.17 vilket också är över kvalgränsen. Här kan du läsa mer om vad som hände i helgen.

Annons

När det gäller kast har säkert ingen missat att Litauens Mykolas Alekna under söndagen satte nytt världsrekord i diskus med fantastiska 74.35 m på en tävling i Ramona, Oklahoma. På samma ställe kastade Hässelbys Vanessa Kamga 59.77 i en tävling där Yaime Perez från Kuba vann på grymma 73.09 . Resultat hittas här.

***

Och på tal om Kamga så var lillasyster Patricia i farten med släggan den gångna helgen. 06:an Patricia blev trea på en tävling hemma i Uppsala med 59.32, personligt rekord med närapå 1,5 meter och ett resultat som med god marginal överträffade kvalgränsen till sommarens U20-VM i Peru.

Över kvalgränsen till samma mästerskap nådde även Spårvägens diskusfena Tindra Törnestam, även hon född 06. Tindra kastade 49.17 vilket innebar en förbättring av personbästat med drygt 2,5 meter. 

I samma tävling putsade Upsalas Simon Pettersson sitt årsbästa till 64.20. Resultat hittas här.

Annons

***

Julia Nielsen som i fredags persade på 800 meter på Bryan Clay Invitational i Azusa, Kalifornien, slog under lördagen till med 4:12.18 på 1500 meter, en kapning av det personliga rekordet med nästan fem sekunder. Resultat hittas här.

***

Yolanda Ngarambe slutade i helgen tvåa på BAA Invitational Mile, där de tävlande springer tre varv runt ett kvarter i Boston. Amerikanskan Krissy Gear segrade på 4:43 och Yolanda var sekunden efter. Resultat hittas här. Arrangemanget föregår sedan 2009 Boston marathon som avgörs under måndagen, där vi ska ha svenskt deltagande genom David Nilsson. Boston marathon sänds på Eurosport1 & Discovery+ med starta 15.30.

Läs också: Julia Nielsen kapade halvsekund på perset: "Ledde från start till mål"

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter