Annons

Personligt rekord för Danielsson i semifinalen på 1500 meter

Emil DANIELSSON 1518 Emil Danielsson tog vara på chansen och persade i semifinalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På VM i Budapest föll Emil Danielsson i försöksheatet på 1500 meter men fick ändå en plats i semifinalen tillsammans med de två andra löparna som ramlade. Emil tog verkligen vara på chansen och slutade tolva i det första av två semifinalheat på det nya personliga rekordet 3:34.16.

Annons

För att ta sig till VM-final på 1500 meter behövde man vara bland de sex första i mål i någon av de två semifinalerna, nytt för i år var att inga tider avancerade.

Emil Danielsson, som på SM i Söderhamn sänkte sitt personliga rekord till 3:35.23, inledde semifinalen avvaktande och placerade sig långt bak i fältet. Farten i täten var hög och amerikanen Yared Nuguse var först i mål på 3:32.69 med de sex som avancerade till final samlade inom 28 hundradelar.

Emil var stark hela vägen in i mål även om han inte lyckades haka på tätklungan och sänkte sitt personliga rekord med drygt en sekund ned till 3:34.16 som tolva i mål.

– Jag är jättenöjd och det var skönt att få visa att jag hade det i mig när det blev ett så speciellt försökslopp. Jag är inte så långt i från i de här sammanhangen och nästa gång kanske jag vågar vara ännu mer offensiv och fightas hela vägen in om topp-sex, säger Emil Danielsson.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Andreas Almgren (14)
Andreas Almgren EM-fyra på 10000 meter

Andreas Almgren var Europaetta på 10 000 meter inför EM i Rom och det fanns förhoppningar om en medalj för Turebergslöparen. Tyvärr räckte det inte för Andreas den här dagen utan han slutade fyra.

LÄS MER