Annons

Annons

Ragnar Carlsson svensk mästare i slägga för fjärde året i rad

Ragnar Carlsson (9) Ragnar Carlsson tog guldet i slägga före Ivar Moisander och Alfons Haals.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev favoritseger när Ragnar Carlsson kastade hem guldet i männens slägga, men bakom honom fick vi se en desto jämnare kamp.

Storfavorit att ta hem guldet i männens slägga var Ragnar Carlsson som också tog en stor ledning i första omgången på 67.54, före Sverigetvåan Ivar Moisander och trean Alfons Haals som båda inledde med kast över 61 meter. Ragnar ökade på sin ledning i andra kastet till 71.08 och tvåan Ivar Moisander ökade till 62.01.

Silvret och bronset skulle komma att stå mellan Alfons och Ivar, och det blev en spännande kamp bakom Ragnar Carlsson. I den fjärde omgången klev Alfons Haals förbi Ivar Moisander med ett kast på 62.15, men Ivar svarade omedelbart och tog tillbaka silverplatsen med ett kast på 63.72.

Inga ytterligare ökningar blev det bland medaljörerna och Ragnar Carlsson kunde titulera sig svensk mästare för fjärde året i rad.

– Jag har varit på G de senaste tre tävlingarna och kastat 73 eller 74 meter, idag var det ett litet hinder på vägen och det blev bara 71. Det är inget som bekymrar mig, sa Ragnar Carlsson till SVT efter tävlingen som avslutades i regn.

– När det regnade blev som lite gyttja i ringen, berättar han och tillägger att han nu ska satsa på att få upp formen inför VM.

Även Karl Ludvik och Leo Bystedt kastade över 60 meter under SM-finalen med 61.04 respektive 60.20.

***

Alla resultat från SM-tävlingarna hittar du här.

Mer information om dagens tävlingar hittar du här

Relaterade nyheter