Annons

Sebastian Lörstad segrade i Oderzo: ”Kände att segern var där”

Oderzo24 Guldmedaljören Sebastian Lörstad flankerad av Samuel Berhane och Emil Ling.

Det blev ett guld till Sebastian Lörstad i U20-loppet i Oderzo som avgjordes på onsdagseftermiddagen. Och tjejlaget kom på en fin bronsplats.

Annons

Sverige representerades av två lag i U20-loppet Trofeo Opitergium i italienska Oderzo vilket resulterade i ett individuellt guld till Sebastian Lörstad från IFK Lidingö och ett brons till tjejlaget. 

Sebastian Lörstad sprang de 10 kilometerna på 30:49 och segermarginalen blev blott fem sekunder till tvåan Ishak Dahmani från Frankrike. Trea kom Aldin Catovic från Serbien.

– Det kändes bra redan från start och flöt på ända till slutet. En efter en droppade av klungan och in på det sista varvet var bara fransmannen kvar. När han också började tappa kände jag att segern var där, säger en mycket nöjd Sebastian Lörstad som fortsätter:

– Banan mättes till 10,3 kilometer så jag är nöjd med tiden också.

Det är värt att nämna att Sebastian just har fyllt 16 år och tävlade mot tre år äldre löpare. Trofeo Opitergium var dessutom hans första lopp i landslagsdräkt.

Annons

De andra två svenska killarna som kom i mål var Hässelbys Samuel Berhane som slutade på trettonde plats på tiden 31:56 och Emil Ling från Huskvarna som slutade på nittonde plats på tiden 33:28. Noah Svedberg fick lov att bryta loppet på grund av skada.

Resultaten räckte till en femteplats för det svenska laget.

Brons till svenska flicklaget

På tjejsidan var det Spårvägens Ebba Broms som var snabbaste svenska över de 5 kilometerna och kom i mål som fyra, precis som hon gjorde förra året. Tiden för Ebba blev 17:15, 26 sekunder efter segrande serbiskan Saima Muric.

Annons

Freja Bjerström blev nästa svenska i mål på 17:24, vilket räckte till en elfteplats och Hannah Kinane kom i mål tre sekunder senare på en tolfteplats. Majken Söderlund Larsson kom på sjuttonde plats på tiden 17:34 och Paulina Hultberg kom in på tjugoandra plats på tiden 18:13.

Den fina laginsatsen gav tjejerna en bronsmedalj.

– Freja, Hannah och Majken kom bra på slutet så de blev trea med god marginal, säger lagledare Christin Borg som också är nöjd med då båda lagen i stort:

– Det har varit väldigt fina laginsatser och mycket god stämning i gruppen.

***

Annons

Alla resultat från Trofeo Opitergium hittar du här.

Läs mer om loppet här.

Deltagandet i Trofeo Opitergium är en del av satsningen Svenska löpartalanger. 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter