Annons

Annons

Seger för Perseus Karlström i Dublin: ”Helt otroligt!”

Perseus Karlstrom23 Perseus Karlström under VM i Budapest.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I World Racing Tour-tävlingen i Dublin på söndagen 17 december tog gav Perseus Karlström sig själv en fin tidig julklapp genom att gå hem segern på 20 kilometer: ” Känslan jag hade idag vill man ha i varje lopp”.

Perseus Karlström fick en strålande avslutning på året vid söndagens gångtävling över 20 km i Dublin. Efter tre inledande kilometer på strax över fyra minuter gick resten av loppet på cirka 3.55 min/km. Mexikos Riccardo Ortiz hängde med i drygt 10 km men sedan handlade det bara om Perseus. Utifrån kunde man ana en ruskigt bra form, något han själv håller med om.

– Det var helt otroligt! Jag är löjligt stark från grundträningen nu och eftersom jag hade en bra känsla tryckte jag på tidigt i loppet. Det är bara andningen som inte hänger med då eftersom jag inte har någon specifik snabbhetsträning än, men det var inte jobbigt i benen. Känslan jag hade idag vill man ha i varje lopp, men det är sällsynt, säger Perseus Karlström.

Tävlingen ingår i World Race Walking Tour, en tävling som Perseus vann 2022 och var tvåa i 2023.

Segertiden, 1:18.39, är hans tredje bästa någonsin. Hans svenska rekord från silverloppet vid VM i Budapest i augusti är 1:17.39.

Mexikos Noel Ali Chama kom tvåa på 1:20.05 och Finlands Veli-Matti Partanen trea på 1:20.33.

Att Perseus presterar på en så här hög nivå under grundträningen lovar gott inför OS-säsongen 2024. Perseus Karlströms tre viktigaste tävlingar under kommande säsong är Lag-VM i Antalya i Turkiet 21 april, EM i Rom 8 juni och OS i Paris 1 augusti.

Resultat från tävlingen hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter