Annons

Annons

Silver till Maja Åskag på U23-EM

ÅSKAG Maja 9537 13.76 räckte till silver för Maja Åskag i trestegsfinalen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Ösregn över Esbo försenade fredagskvällens tävlingar med en timme. Maja Åskag gick in som en av favoriterna till guldet i trestegsfinalen och det slutade med ett silver för svenskan på 13.76 bakom spanjorskan Maria Vicente.

Maja inledde tävlingen med 13.56 som var ledarhoppet efter en omgång. Maria Vicente svarade med att i andra hoppet tangera sitt personliga rekord 14.21 och knuffade ned Maja till en andra plats.

I tredje omgången ökade Maja till 13.74 och förstärkte sin andra plats. Bakom henne var det jämnt om bronset där finska Jessica Kähärä i femte omgången hoppade 13.59 och knep bronset. Maja ökade även hon i femte hoppet till 13.76.

Ingen ökning för någon av de tre främsta i sista omgången innebar att guldet gick till Vicente från Spanien, silvret till Maja Åskag och bronset till Jessica Kähärä från Finland.

- Det var väldigt speciellt, inget jag varit med om tidigare. Regnet öste ned och vi visste inte ens om vi skulle få tävla i dag eller inte. Jag hade en jättebra uppvärmning och kroppen kändes bättre än i går, det stora målet var att ta medalj och det lyckades jag med, säger Maja Åskag.

I morgon väntar längdhoppskval för Maja tillsammans med Tilde Johansson och Emilia Sjöstrand.

Wilma Nielsen gick för medalj i finalen på 800 meter men gjorde några taktiska missar som kostade energi. På upploppet föll hon tillbaka och slutade sexa i finalen på 2:04.66, vann gjorde Daniela Garcia från Spanien.

För Thea Löfman blev det en tolfte plats i släggfinalen efter att ha kastat 60.43 som längst.

SVT Play sänder U23-EM här.

Se alla resultat från U23-EM här.

Läs vår guide till U23-EM.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER