Annons

Annons

Simon Petterssons längsta kvalkast underkänns – det blir ingen final

Simon Pettersson23 Det blir ingen VM-final för Simon Pettersson.

Efter mycket om och men underkänns Simon Petterssons tredje diskuskast från lördagens kval, och han tar sig inte längre vidare till VM-final i Budapest.

Det blir ingen diskusfinal för Simon Pettersson. Det tredje kastet, som var hans längsta i kvalet och som tog honom till final, har granskats och bedömts vara ett övertramp.

– Det är tråkigt men rätt ska vara rätt. Efter de bilder jag har sett så ifrågasätter jag inte det beslutet, säger Simon Pettersson till TV4.

Han säger också att han inte kände att det var ett övertramp men att han har haft ett par liknande tillfällen tidigare under sommaren då han inte känt av övertramp.

– De första bilderna jag såg, så såg det ut som att det var ett gränsfall, att hälen kunde ha varit i luften. Men på andra bilder jag har sett nu så ser man att det var över.

Simon, som har en lite kämpig säsong bakom sig där han letat efter formen, tyckte att en VM-final hade känts som ett skönt steg på rätt väg, men nu blir det alltså inte så:

– Nu får jag fokusera på tävlingarna i slutet på säsongen i stället, säger han.

Den svenska ledningen på plats lämnade in en överklagan mot domslutet, men den överklagan avslogs. 

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER