Annons

Annons

Simon Sundström femtonde man i hinderfinalen: "Inspirerande"

Simon Sundstrom23 Simon Sundström sprang final på tisdagskvällen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

I finalen på 3000 meter hinder visade Simon Sundström att han är den femtonde bästa hinderlöparen i världen.

Den andra svensk som fick kliva in på löparbanorna under tisdagen var Simon Sundström som sprang final på 3000 meter hinder. Han gick till final som femma i sitt heat i lördags på det nya personliga rekordet 8:20.10 och har haft några vilodagar innan det så var dags för finallöpning. I finalen var startfältet förstås ännu vassare än i försöken.

Simon Sundström gick direkt upp i ledningen när startskottet för 3000 meter ljöd. Han släppte ledningen efter ett drygt varv och lade sig på en andraplats bakom kenyanen Bett.

När halva loppet hade gått föll Simon tillbaka i klungan och sprang som tolva. Fältet drogs ut mer och mer under loppets gång och med en kilometer kvar låg Simon Sundström näst sist.

Han höll fast vid den positionen resten av loppet och gick i mål på femtonde plats på 8:27.68. 

– Det var lite tyngre i benen idag, men det var häftigt att springa inför så stor publik och i det här sammanhanget, så det är lite både och. Blandade känslor, säger Simon efter loppet. 

Att han gick upp och drog i början av loppet, säger han var för att kunna hålla en bra position i loppets inledning, men längst fram var inte helt enligt plan. 

– Men jag tog ett beslut och tänkte att jag kan ligga här och hålla min egen fart och disponera krafterna, men det blev nog lite tufft anspänningsmässigt i en första final, att vara längst fram. Man är kanske inte helt förberedd på det, säger han och fortsätter:

– Jag är jättenöjd att jag tog mig till en final. Att kunna ta sig dit är väldigt inspirerande. 

Vann gjorde Soufiane El Bakkali från Marocko som gick i mål på 8:03.53.

***

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER