Annons

Annons

Smärtfri Bengtström stolt SM-segrare: "Känslan är helt okej"

Bengtström Carl Bengtström (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Carl Bengtström, som nyligen säsongsdebuterade i Madrid, bärgade SM-guldet på 400 meter. "Det är ingen drömkänsla i benen men det är tillräckligt bra för att kunna springa här i dag och det är det som räknas för tillfället", säger Carl som nu hoppas ha tillräckligt med rankingpoäng för att kunna kvittera ut en VM-biljett.

Carl Bengtström har dragits med skadebekymmer och gjorde nyligen en försenad utomhusdebut när han sprang 400 meter i Madrid på 45.91. Det är också på den distansen, inte långa häcken, som han gör sin VM-satsning.

Under lördagen vann Örgrytelöparen SM-guld på 400 meter i Söderhamn på tiden 45.97.

- Känslan är helt okej, men det är ingen drömkänsla i benen, men det är tillräckligt bra för att kunna springa här i dag och det är det som räknas för tillfället. Jag måste bara komma in i "modet" och rytmen igen, så det är helt okej.

- Det viktiga är att jag fortsatt kan tävla på och springa hyfsat fort utan att det känns någonting. Det är egentligen det som jag måste ta med mig nu, säger Bengtström som gläds åt ännu en SM-titel.

- SM är SM, man ska vara med och göra sitt bästa här och jag lyckas ta ännu ett guld. Det betyder oerhört mycket för mig och det är jag grymt stolt över.

Silvret kammades hem av Turebergs Emil Johansson som sänkte sitt personliga rekord med 26 hundradelar. Det nya PB:t lyder 46.43.

Bronsmedaljör blev Malmö AI:s Kasper Kadestål som sprang på säsongsbästat 46.74.

Alla resultat från SM-tävlingarna i Söderhamn hittar du här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter