Annons

Annons

Snabbare och snabbare för Nora – ny fyra genom tiderna

Nora Lindahl 7233 Nora Lindahl, arkivbild.

Det var inte bara i Sätra som det sprangs snabbt av svenskor under lördagen. I franska Metz gick Nora Lindahl in som fyra genom tiderna i Sverige på 200 meter och i USA sprang Maja Maunsbach in som ny sjua genom tiderna på 60 meter häck.

På Folksam GP Stockholm Indoor var Julia Henriksson en av de som övertygade mest genom att förbättra sig ned till 7.24 på 60 meter. Julia gick därmed in som trea genom tiderna, men det var inte bara hon som ändrade om i den svenska genom-tiderna-listan under lördagen.  

I franska Metz mötte Hässelbys Nora Lindahl de nederländska världsstjärnorna Femke Bol och Lieke Klaver på 200 meter. Bol hade i B-finalen sprungit på 22.64 efter att tidigare under kvällen ha vunnit 400 meter på supertiden 49.69.

I A-finalen mötte Nora den välmeriterade Klaver där nederländskan vann på 22.81. Nora kom i mål på andra plats med 23.46 och fick kliva upp på pallen tillsammans med Bol och Klaver som totaltrea. 23.46 är en sänkning av Noras tidigare personliga rekord med en kvarts sekund och för upp henne som Sverige-fyra genom tiderna.

I samma tävling sprang Ullevis Lovisa Lindh och Malmö AI:s Maria Freij 800 meter. Lovisa förbättrade sitt årsbästa till 2:05.00 och Maria var drygt en halvsekund bakom med 2:05.53. På 3000 meter satte Julia Samuelsson från Högby personligt rekord med 9:29.34.

Maja Maunsbach sjua genom tiderna på 60 meter häck

IFK Lunds Maja Maunsbach bor i Minnesota där hon pluggar och tränar. I somras fick hon sitt genombrott när hon förbättrade sig till 13.39 på 100 meter häck och var Sveriges representant i grenen på lag-EM i Polen. I Notre Dame, Indiana, förbättrade Maja sig ordentligt även på 60 meter häck. Efter att ha tangerat det personliga rekordet 8.26 i försöken sprang hon in på 8.18 i finalen. Med den tiden är hon ny sjua i Sverige genom tiderna på distansen, en hundradel före Carolina Klüft.

– Jag har haft en fantastisk period med mycket träning och fokus på att bli snabb och framför allt jobbat med starten och accelerationen till första häcken. Målet i dag var att ha kul och att vara avslappnad, det är då jag springer som bäst, säger Maja Maunsbach.

Hässelbys Axelina Johansson tävlade också i USA under lördagen och höjde sitt årsbästa i kula till 18.44. Hon slutade tvåa i tävlingen bakom amerikanskan Maggie Ewen, med ett personligt rekord över 20 meter, som vann på 18.62.

I Boston sänkte Örgrytes Julia Nielsen sitt personliga rekord på 800 meter inomhus med drygt en sekund ned till 2:04.67.

I belgiska Gent tog Malmö AI:s Kasper Kadestål en tredjeplats på 400 meter i ett tufft startfält. 47.36 var nytt årsbästa med knappt sex tiondelar. Årsbästa blev det även för Turebergs Emil Johansson som i samma tävling sprang på 47.78. I damernas höjdhopp fanns både Engla Nilsson från Örgryte och Gefles Louise Ekman med. Båda stannade på 1.83 vilket var nytt årsbästa för Louise.

Friidrottsstatistik.se kan ni se fler resultat gjorda av svenska utomlands.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Albufeira
Framtidens friidrottstjärnor i Olympisk Offensiv

Albufeira i Portugal gästas just nu av många svenska friidrottsstjärnor och deras tränare som är på träningsläger inom ramen för Olympisk Offensiv. Vi fick en inblick i lägret och SOK:s satsning på unga friidrottare.

LÄS MER