Annons

Annons

Julia Henriksson trea genom tiderna på 60 meter

Julia Henriksson 2049 Julia Henriksson sänkte personliga rekordet inför publiken i Sätra Friidrottshall.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Två blågula prestationer stod ut lite extra på Folksam GP Stockholm Indoor. Redan i försöksheaten på 60 meter slog Julia Henriksson till med 7.24 som tar upp henne som delat trea genom tiderna. Galan avslutades sedan med ett häftigt 1500-meterslopp där Samuel Pihlström visade vilken stor löpare han blivit.

Julia Henriksson var för två veckor sedan endast en hundradel från Irene Ekelunds svenska rekord på 200 meter. I Sätra Friidrottshall visade Julia att formen är god även på 60 meter.

Malmö AI:s Henriksson slog till redan i försöksheaten på 60 meter. Hon tog kommandot i loppet direkt, före Jael Bestue från Spanien med ett personligt rekord på 7.19, och höll ledningen hela vägen in i mål. Klockan stannade på 7.24 för Julia som med den tiden går upp som delat trea genom tiderna i Sverige.

I finalen missade Julia lite i starten men gjorde en snabb avslutning och över mållinjen var det helt jämt mellan henne och Bestue. Efter lång väntan kunde man konstatera att det var Julia som vann på tiden 7.26, hennes näst snabbaste lopp i karriären.

– Jag var väldigt taggad inför och på förhand var det ju väldigt bra motstånd. Jag ville ta vara på tillfället och pusha min tid och göra mitt bästa. Hela hösten har gått väldigt bra med snabba tider på träningen, säger Julia Henriksson som delar tredjeplatsen genom tiderna med Susanna Kallur.

I den manliga finalen på 60 meter hade vi fem svenskar. Danske Simon Hansen vann på 6.64 men där bakom blev det personligt rekord för fyra av fem svenskar. Upsala IF:s Simon Plesse sänkte sitt personliga rekord med tre hundradelar till 6.74 som fyra. Femma blev Johan Sjölander från Täby med 6.75 som inför säsongen hade ett personligt rekord på 6.87. William Thor, Strands IF, blev sexa på 6.77 och Linus Pihl, IK Lerum FI, slutade sjua på 6.78, personligt rekord för båda två. Thomas Jones, som till den här säsongen bytt klubb till Malmö AI, kom i mål på 6.82 som åtta.

Urstark avslutning säkrade segern för Pihlstöm

På 1500 meter för män fanns Hälle IF:s Samuel Pihlström med som så sent som i tisdags satte svenskt rekord på distansen med 3:35.47. I Sätra fick han möta Mölndals Jonathan Grahn som för en vecka sedan slog det svenska rekordet på 1 mile. Tillsammans med Spårvägens Emil Danielsson utgjorde de en spännande svensk trio.

Jonathan var den svensk som var mest offensiv och låg positionerad långt fram med Samuel precis bakom sig. När haren klev av ökade Samuel tempot och avslutade sista 400 meterna på 54,5 sekunder. Några långsammare varv i mitten av loppet gjorde att det inte blev något nytt svenskt rekord utan klockan stannade på 3:38.03 för Samuel som vinnare.

Jonathan sänkte sitt personliga rekord inomhus med tre hundradelar när han blev tvåa på 3:40.52. Leo Magnusson från Sävedalens AIK blev sexa i loppet på nytt personligt rekord 3:43.21. Emil Danielsson slutade åtta på 3:45.62.

– Det gick lite långsamt i mitten av loppet men 3:38 är en väldigt bra tid inomhus. Att det går så bra nu är ett resultat av bra och kontinuerlig träning under flera år, säger Samuel Pihlström

Täbys Emilia Lillemo var knappt en sekund från sitt personliga rekord på 1500 meter när hon slutade sjua i loppet på 4:23.05. Placeringen bakom henne hittade vi Mölndals Elin Brink med tiden 4:26.21.

Andreas Kramer trea i säsongsdebuten

Andreas Kramer från Ullevi FK gjorde sin säsongsdebut på 800 meter och hängde med täten de tre första varven. Haren stack i väg och lämnade övriga fältet långt bakom sig. När haren sedan klev av försökte Andreas avancera men tog sig inte högre upp än till tredje plats i mål på tiden 1:49.18. Andreas klubbkamrat Alexander Lundskog slutade femma på 1:49.96. Hälles Benjamin Åberg slutade sexa och satte personligt rekord med 1:50.36.

I A-finalen på 400 meter var Sverige-ettan Lisa Lilja från Örgryte snabbast av svenskorna. Hennes 53.66 var knappt två tiondelar över hennes nysatta personliga rekord. Cátia Azevedo vann på 52.80 och Linnéa Frobe från Täby blev trea på 55.62.

I B-finalen fanns både Spårvägens Moa Hjelmer och Moa Granat från Tureberg med. Granat tog kommandot och var först in på gemensam bana före brittiskan Lina Nielsen. Nielsen hade stark avslutning och gick förbi Granat med 100 meter kvar. Segertiden för Nielsen skrevs till 52.80 med Granat som tvåa på 54.13. Trea blev Moa Hjelmer på 55.37.

På 60 meter häck för män blev Anton Levin bäste svensk med 7.93 som femma. Marvin Tay från Spårvägen blev sexa på 8.00 och hans klubbkamrat Sidrak Afework sänkte sitt personliga rekord till 8.01.

Se alla resultat från Folksam GP Stockholm Indoor här.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Julia Wennersten (3)
Folksam Grand Prix till Borås i augusti

Nu står det klart var sommarens avslutande Folksam Grand Prix-tävling arrangeras. Efter Sollentuna den 16 juni och Karlstad 4 juli avslutas serien i Borås den 21 augusti. "Det känns fantastiskt kul att allting är klart och spännande med en ny Folksam…

LÄS MER
Sara Lennman 6910
Välbesökt Stockholm Indoor invigde årets FGP-säsong

En fullsatt Sätra Friidrottshall utgjorde en fin inramning för årets första Folksam Grand Prix. Tävlingsseriens enda inomhustävling Stockholm Indoor bjöd på fina resultat från bland andra Sara Lennman i kula: ”Jag känner mig på G”, sa hon efter tävli…

LÄS MER