Annons

Annons

Stark säsongsöppning av Lilja – "Supernöjd"

Lisa Lilja (4) Lisa Lilja (arkivbild).

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter Julia Henrikssons grymma tvåhundring på fredagskvällen bjöd även lördagen på snabba lopp på Quality Hotel Games i Växjö. Stack ut gjorde bland annat Lisa Liljas 53.48 på 400 meter. "En jättebra start på säsongen", säger Lisa.

På kvinnornas 400 meter infriade förhandsfavoriten Lisa Lilja förväntningarna och segrade på nya personliga inomhusrekordet 53.48, en tid som placerar öisaren som åtta på den svenska genom-tiderna-listan och en väldigt fin start på året för Lisa.

- Jag får vara supernöjd. En jättebra start på säsongen och jag åker härifrån med mersmak så det är jätteroligt.

- Jag var väl kanske lite feg och öppnade inte alltför hårt. Men jag ska bara våga lita på att jag är stark och våga öppna lite hårdare nästa gång.

Näst snabbast var Malmö AI:s Josephine Risberg Thoor som vann B-finalen med nya personliga rekordet 54.63. Tredje bästa tid hade IF Götas Hanna Karlsson som blev tvåa i A-finalen på 54.75.

Även på männens 400 meter blev det imponerande segertid. Malmös 17-årige jättetalang William Trulsson segrade på nya personliga rekordet 47.99, vilket gör honom till delad tia på den svenska genom-tiderna-listan för P19.

Tvåa i A-finalen blev Örgrytes Marcus Tornée som sprang på 48.38 och trea Turebergs Emil Johansson, som tog sig i mål på 48.63 trots att han ungefär halvvägs tappade balansen och var på vippen att ramla efter en sammanstötning.

På de raka banorna följde Julia Henriksson upp fredagens kanonfina 200-meterslopp –  23.16 och en hundradel från svenska rekordet – med seger även på 60 meter. MAI-stjärnan vann A-finalen på 7.38 och tvåa blev Ullevis Elvira Tanderud som noterades för nytt årsbästa, 7.48, fyra hundradelar före danskan Mathilde Kramer.

Vi kan också notera att Örgrytes Engla Nilsson vann den kvinnliga höjdtävlingen med nya inomhusperset 1.84, vilket är ett nytt svenskt årsbästa av 18-åringen.

I morgon söndag rullar Quality Hotel Games vidare och det gör även Friidrottskanalens sändning från tävlingen som startar 08.50.

Här hittas lördagens resultat från Växjö

Under lördagen tävlades det även i Sätrahallen där Täby Vinterspel avgörs.

För en fin prestation svarade hemmalöparen Johan Sjölander som vann 60-metersfinalen på 6.78 och slog till med 6.77 redan i försöket. Personligt rekord med en tiondel och en delad andraplats på den svenska årsbästalistan, som efter lördagen bör toppas av Henrik Larsson som sprang på 6.67 i Dortmund

Här hittas lördagens resultat i Täby.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

K Höjd 777 9231
Maja Nilsson öppnade säsongen med 1.90

I Kenyas huvudstad Nairobi inledde Örgrytes Maja Nilsson sin höjdhoppssäsong med att klara 1.90. Svenskan slutade tvåa i tävlingen som ingår i World Athletics Continental Tour Gold.

LÄS MER