Annons

Stavguld till William Asker: ”Jag fick en bra fajt”

William Asker (1) William Asker, svensk mästare i stavhopp.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Det blev ett tronskifte i männens stavhopp när William Asker tog guldet och Robin Jacobsson fick gå hem med silvret.

Annons

Guldmedaljören i stav från de två senaste utomhus-SM, Robin Jacobsson, fick denna gång ge sig och nöja sig med ett silver. 2023 års guldmedaljör heter, precis som på årets inomhus-SM, William Asker.

Robin Jacobsson och Linus Jönsson kom båda två över 5.19, men Robin Jacobsson knep silvermedaljen före Tjalvehopparen Jönsson genom att ha färre rivningar på vägen. Robin hade inte en enda rivning när han tagit sig över 5.19, medan Linus Jönsson hade en rivning på 5.05. Linus klarade sedan 5.19 i första försöket men rev första på 5.24. Han valde då att spara två hopp till 5.29 för att kunna utmana om guldmedaljen, men det resulterade i två ytterligare rivningar och en bronsplats.

En som gick rivningsfritt från start ända till guldmedalj var William Asker. Han hoppade felfritt över 5.24 och säkrade den ädlaste medaljen. Han lade sedan upp ribban på 5.42, men det blev för högt i det regniga Söderhamn.  

– Det kändes jättebra, framför allt att jag fick bra fajt över de lite högre höjderna med Linus och Robin, så jag kunde pusha mig lite högre. Sedan blev jag lite stressad när det började regna och blåsa, annars var det en fantastisk tävling idag, sa en glad guldmedaljör efter tävlingen.  

***

Alla resultat från SM-tävlingarna hittar du här.

Mer information om dagens tävlingar hittar du här

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Perseus Karlström 4857
Europamästaren Perseus går SM på hemmaplan

Perseus Karlström gick nyss hem ett övertygande EM-guld på 20 kilometer i Rom och nu på lördag den 15 juni ställer han upp i gång-SM i sin hemstad Eskilstuna: "Den största och viktigaste tävlingen på hemmaplan", säger Perseus.

LÄS MER