Annons

Annons

Struligt försök på 100 meter tog Henrik Larsson till semi

Henrik Larsson23 (4) Semifinalklar.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Efter en minst sagt strulig start på försöksheatet på 100 meter sprang Henrik Larsson sig till semifinal på sin näst snabbaste tid någonsin.

Sveriges sprintkung Henrik Larsson sprang sitt försöksheat på 100 meter under lördagskvällen och det blev en makalöst strulig historia. Först försenades starten av en trasig startpistol och en publik som var allt för påhejande under trestegskvalet. Sedan blev det tjuvstart för nigerianen Ashe som diskades. Efter ytterligare en omstart kom löparna så iväg.

– Det var väldigt mycket strul innan vi kom i väg. Det tog tid och man blir lite seg och tappar lite fokus men det är sånt som händer, men skönt att ha det gjort. Och det finns mer att hämta så jag är taggad för i morgon, sa Henrik Larsson.

Väl i väg låg Henrik i mitten av fältet under loppet tills det var ett tiotal meter kvar då han lyckades plocka någon placering och han kom i mål på en tredjeplats på tiden 10.16. Det är hans näst bästa tid i karriären och tre hundradelar från hans svenska rekord.

– Jag tyckte att jag kunde slappna av efter accelerationen och in i mål. Det var väldigt jämt. Jag hoppas på ett snabbt lopp i morgon, sa han.  

Henrik Larsson är förste svensk sedan 1930-talet att ha kommit längre än försöken på 100 meter i ett globalt mästerskap, så det var svensk idrottshistoria som skrevs i Budapest under lördagskvällen.

***

Under söndagen börjar sändningarna på TV12 klockan 07.15 med kvinnlig gång 20 km.

Se alla svenska hålltider och läs allt om mästerskapet i vår VM-guide.

Startlistor och resultat hittar ni här.

Relaterade nyheter

IVM 2024 Sajt
Truppen till inomhus-VM presenterad: "En stark trupp"

Nu är den svenska truppen till inomhus-VM i Glasgow klar. Totalt räknar förbundskapten Kajsa Bergqvist med elva aktiva, fem kvinnor och sex män. "Det är en stark trupp med flera aktiva som kan vara med och slåss om de främsta placeringarna", säger Ka…

LÄS MER
Friidrottskanalen (1)
Friidrottskanalen öppnar för säsongen 2024

I samband med att inomhussäsongen dragit igång på allvar rullar även Friidrottskanalens sändningar från tävlingarna igång. Här hittar du aktuella sändningar för den närmsta tiden.

LÄS MER